Nieuws

Interface komt met nieuwe collectie ‘Connected Ethos’

20 april 2023

Connected Ethos bouwt voort op het succes van eerdere biofiele design

Vloerenfabrikant Interface lanceert vandaag de ‘Connected Ethos’-collectie, gebaseerd op natuurlijke vormen zoals graslanden, rotsachtige kusten, wilde landschappen en de brekende golven van de oceaan. De collectie bestaat uit 100% gerecycled nylon en is CO2-neutraal over de gehele levenscyclus via het Carbon Neutral Floors-programma. Met deze collectie bouwt Interface voort op eerdere biofiele designs: een innovatieve manier van ontwerpen waarbij de natuur naar binnen wordt gehaald en gekeken wordt naar de affiniteit die mensen met de natuur hebben. 

“De meeste mensen voelen zich verbonden met de natuur, terwijl we het grootste deel van onze dagen in een werkomgeving doorbrengen. De essentie van deze collectie is om brug te slaan tussen de gebouwde omgeving en wilde landschappen,” aldus Liselotte Flu, Concept Designer.

Zee van kleur
De collectie bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel omvat het volgende CE100 kleurpalet: 16 warme, aardse neutrale kleuren en 16 accentkleuren, waaronder; gras- en junglegroen, ijzig blauw en koele grijstinten.

Verbinding maken
Het tweede onderdeel van de ‘Connected Ethos’-collectie bestaat uit de CE200-tegels. De CE200 verenigt accentkleuren en aardetinten.

CO2-negatief tegen 2040
Interface beoogt tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn. Hiervoor moet het bedrijf meer CO2-opslag realiseren dan er wordt uitgestoten, zonder het gebruik van compensaties. Om hier te komen gaat Interface verder met het optimaliseren van de eigen activiteiten en materialen en werkt Interface samen met de leveranciers om de CO2-voetafdruk van de gebruikte grondstoffen (Scope 3 emissies) verder terug te dringen.

Meer informatie over de duurzame stappen van Interface:
•    Carbon Neutral Enterprise certificaat
•    Carbon Neutral Floors™ programma
•    Standpunten van Interface over CO2-compensatie
•    Interface CO2-overzicht

Bekijk de hele collectie op www.interface.com.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer