Nieuws

Ludieke wervingsactie De Zorgcirkel voor vakantiemaatjes in ouderenzorg

14 mei 2019

Met hippiecamper op pad om studenten te werven voor all-inclusive vakantiebaan

In een knaloranje camper op zoek naar vakantiekrachten in de ouderenzorg: woon-zorglocatie Prins Hendrik van De Zorgcirkel, specialist in ouderenzorg, toert deze maand langs de zorgopleidingen in Nederland om studenten enthousiast te maken. Met de campagne ‘Vakantiemaatje’ werven ze jongeren voor een all-inclusive vakantiebaan om het personeelstekort in de zomermaanden op te vangen. De inwoners van Prins Hendrik spelen een rol in de campagne.  

Zorgeloze zomer 

Het is een jaarlijks terugkerende uitdaging in de ouderenzorg: personeel vinden om de tekorten in de zomer op te vangen. Het is een periode waarin veel medewerkers met vakantie gaan en de druk op de overige collega’s toeneemt. Ook de familieleden van ouderen gaan er tussenuit, waardoor de senioren zich eenzamer kunnen voelen.Joost Lammerts, regiomanager Egmond-Heiloo bij De Zorgcirkel: “Ook in de vakanties verdienen onze ouderen persoonsgerichte zorg en liefdevolle aandacht. We willen hen een zorgeloze zomer bezorgen en daarom doen we extra ons best om gemotiveerde mensen te werven. Met deze campagne roepen we studenten op om vakantiemaatje te worden. Onder het motto ‘Als jij voor onze ouderen zorgt, zorgen wij voor jou’, bieden we hen een goedbetaalde vakantiebaan inclusief verblijf, vlakbij het strand.”

Met hippiebus langs zorgopleidingen

Voor de werving van vakantiekrachten kiest woon-zorglocatie Prins Hendrik niet voor een oproep via een traditionele personeelsadvertentie. Om het vakantiegevoel te onderstrepen speelt een knaloranje camper de hoofdrol in de campagne. De opvallende bus siert de voortuin van Prins Hendrik, is zichtbaar op posters en flyers én komt letterlijk in beweging door langs diverse zorgopleidingen te gaan. Overigens is het hebben van een zorgopleiding of diploma geen pré om vakantiemaatje te worden. Naast professionele zorg is het bieden van gezelschap net zo belangrijk. Van jeu de boules spelen tot een ijsje eten op het strand: het gaat erom dat ouderen een leuke zomerdag beleven.

All-inclusive vakantiebaan

Het concept van vakantiemaatje is ontstaan door de aantrekkelijke ligging van Prins Hendrik. De woon-zorglocatie ligt in Egmond aan zee, dat als derde badplaats van Nederland een populaire vakantiebestemming is. Met een werkplek dichtbij het strand, een verblijf dat wordt geregeld, korting op maaltijden, gratis fietshuur en een goedbetaald salaris, biedt Prins Hendrik een all-inclusive vakantiebaan in de ouderenzorg. Naast Prins Hendrik kunnen jongeren ook vakantiemaatje worden in Alkmaar, een van de andere locaties van De Zorgcirkel in Noord-Holland. Studenten die geïnteresseerd zijn, melden zich aan via Zorgcirkel.nl/vakantiemaatje. Op Instagram en Facebook (zoekterm: ‘vakantiemaatje’) delen ouderen en medewerkers hun persoonlijke verhalen.

Voor meer informatie: Zorgcirkel.nl

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer