Nieuws

Medeoprichter refurbed benoemd als bestuurslid van EUREFAS, de Europese refurbishment vereniging

EUREFAS-bestuur en Kilian Kaminski
16 juni 2023

Refurbed streeft samen met andere EUREFAS-leden naar een eerlijk wettelijk kader voor de markt van refurbishment

Kilian Kaminski, medeoprichter van refurbed, de online marktplaats voor refurbished electronica, is gekozen als bestuurslid van EUREFAS. Dit is de Europese vereniging voor refurbishment die als doel heeft de refurbishment industrie in Europa verder te ontwikkelen en te promoten. Kaminski is een van de vijf nieuwe bestuursleden die zich de komende drie jaar op Europees niveau voor EUREFAS zal inzetten. De Europese vereniging telt inmiddels twintig actieve leden uit de industrie. Samen werken ze aan een eerlijk wettelijk kader voor de markt van refurbishment om de kwaliteitsrichtlijnen van gereviseerde elektronische apparaten te standaardiseren.

De kern van EUREFAS is om Europees beleid te beïnvloeden. Met succes worden belangrijke kwesties zoals het recht op reparatie op de agenda gezet om projecten en wetgevingsinitiatieven te blijven stimuleren. Sinds de oprichting van EUREFAS in 2021 zijn er inmiddels tien wetgevingsinitiatieven gepromoot. Kilian Kaminski: “Ik ben erg blij om niet alleen namens refurbed deel uit te maken van EUREFAS, maar ook om de komende drie jaar zitting te nemen in het bestuur van de vereniging. Samen met de andere bestuursleden zullen we er alles aan doen om de zichtbaarheid van EUREFAS in heel Europa te vergroten.”

Europese gezichten van de industrie
Het EUREFAS-bestuur vertegenwoordigt de refurbishment industrie op Europees niveau en wordt iedere drie jaar verkozen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van EUREFAS. Samen met de vertegenwoordigers van de negentien andere leden ging Kaminski het gesprek aan met onder andere Europese beleidsmakers over doelstellingen en regelgeving voor een duurzame circulaire economie. De gesprekken worden de komende maanden voortgezet om te zorgen voor een eerlijk wettelijk kader voor refurbished producten. Dat kader moet ervoor zorgen dat refurbished producten kunnen concurreren met nieuwe producten. Daarnaast zal ook de ontwikkeling van een EU-kwaliteitslabel voor refurbished producten worden gestimuleerd.

EUREFAS-bestuur
Het nieuwe bestuur bestaat naast Killian Kaminski uit vier andere vooraanstaande vertegenwoordigers uit de refurbishment industrie: Stefan Nilsson (ESG-directeur van Foxway), Augustin Becquet, CEO van Recommerce en medeoprichter van EUREFAS, Felix Martin, medeoprichter van Reware en EUREFAS, Jori Ahvonen, CTO van Swappie.

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer