Nieuws

Modemerk LABFRESH haalt 400.000 euro op voor financiering winkels Rotterdam en Kopenhagen

18 oktober 2022

Binnen 24 uur was het streefbedrag via crowdfunding behaald

Na de succesvolle crowdfunding van afgelopen jaar, kiest modemerk LABFRESH er opnieuw voor hun plannen te financieren met behulp van hun achterban. Via crowdfundingplatform CrowdAboutNow heeft het bedrijf 400.000 euro opgehaald, 140 mensen investeerden mee. Vorig jaar opende het bedrijf met behulp van fans en klanten hun flagshipstore in Amsterdam, nu volgen de tweede en derde winkel in Kopenhagen en Rotterdam.

Groei in fysieke winkels
Sinds 2017 maakt LABFRESH vlek- en geurwerend mannenkleding. Hun missie is eenvoudig: producten maken die langer schoon en fris blijven en een leven lang meegaan. Sinds afgelopen jaar verkopen ze hun kleding niet alleen online, maar ook via een fysieke winkel in Amsterdam. Dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne komt hier binnenkort een vestiging in Rotterdam en Kopenhagen bij. “We kiezen bewust om te groeien in het aantal fysieke winkels. Het is voor ons ontzettend waardevol om in direct contact te zijn met onze klanten, hun feedback en support is hierdoor altijd dichtbij,” vertelt Lotte Vink, oprichter LABFRESH. Binnen 24 uur haalde LABFRESH het streefbedrag van 200.000 euro op. Enkele dagen later is dit bedrag verdubbeld. “In totaal investeerden 140 mensen mee. Ruim de helft hiervan investeerden ook in onze eerdere plannen. De steun en het vertrouwen van deze groep vind ik bijzonder. Daar ben ik heel trots op,” aldus Lotte.

Financiering door middel van crowdfunding
De keuze om opnieuw financiering op te halen door middel van crowdfunding was volgens Lotte snel gemaakt. “Onze achterban speelt een cruciale rol in de groei en het succes van het bedrijf. Vanaf de start zijn ze betrokken bij de keuzes die we maken. Op deze manier hebben we LABFRESH samen opgebouwd, en deze koers willen we graag doorzetten.” De locaties van de nieuwe vestigingen heeft LABFRESH dan ook samen met de ‘crowd’ gekozen. “We vroegen onze klanten via een enquête waar we de volgende winkel moesten openen, Kopenhagen en Rotterdam waren favoriet. Daar luisteren we naar”, vertelt Lotte.

Vanaf 25 november opent LABFRESH de eerste internationale winkel in Kopenhagen. Net als in Amsterdam wordt boven de winkel een kantoor geopend, zodat klanten lokaal goed geholpen kunnen worden. De opening van de winkel in Rotterdam staat voor 2023 op de planning, hiervoor wordt nog gezocht naar een geschikte locatie. Voor meer informatie over de nieuwe plannen, ga naar: crowdaboutnow.nl/labfresh2022

MEER NIEUWS

01-03-2024

De Wolven zoekt een pr- en communicatieadviseur

Lees meer
09-01-2024

Patagonia Worn Wear tour keert terug naar sneeuwbestemmingen in Europa

Lees meer
09-01-2024

Kvik introduceert designkeuken Noliam in arizona beige en wood

Lees meer
18-12-2023

VPRO Cinekid Top 100 beste jeugdfilms 2023 bekend

Lees meer
15-12-2023

ScaleUp Dashboard 2023: voor het eerst in jaren weer meer snelgroeiende bedrijven in Nederland

Lees meer