Nieuws

nora® by Interface lanceert betaalbaar klassiek design

25 oktober 2022

De nieuwe noraplan® convia rubber vloerbedekking biedt slimme oplossingen voor het ontwerp van grote ruimtes

nora® by Interface lanceert vandaag haar nieuwste rubberen vloer: noraplan® convia. De rubberen vloercollectie is speciaal ontwikkeld voor architecten en projectontwikkelaars die esthetische, functionele ruimtes creëren in grote gebouwen zoals kantoren, ziekenhuizen, scholen en openbare gebouwen. noraplan® convia biedt hoogwaardig duurzaam design tegen een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

In alle opzichten een slimme oplossing
Grote gebouwen vereisen enorme hoeveelheden vloerbedekking en elke centimeter moet jarenlang perfect functioneren. noraplan® convia geeft architecten en projectontwikkelaars de vrijheid om dit soort gebouwen in zijn geheel te voorzien van hoogwaardige rubberen vloeren. Het kleurenpalet bestaat uit twintig klassieke en neutrale tinten waaronder grijs, beige, terracotta, gedempt blauw en groen. Elke basiskleur is voorzien van vijf kleurkorrels die de vloer een unieke, op de natuur geïnspireerde diepte geven. Om levendige accenten te creëren zijn er aanvullend acht krachtige accentkleuren in geel, paars, groen, blauw en rood. In combinatie met Interface tapijttegels, andere nora rubbervloeren of luxe vinyltegels (LVT) biedt noraplan® convia betaalbare ontwerpmogelijkheden om een ruimte uniek te maken.

Balans tussen digitaal en fysiek
Volgens het rapport zegt meer dan driekwart (77%) van de consumenten wereldwijd bij een aangename sfeer de voorkeur te geven aan het doen van aankopen in een fysieke winkel boven e-commerce. En eenmaal in de winkel geeft 79% van het winkelend publiek aan dat een aangename sfeer ervoor zou zorgen dat zij langer blijven en dat 84% opnieuw komt. 36% van de consumenten zegt dat muziek in de winkel hun humeur verbetert tijdens het winkelen, terwijl 33% vindt dat een aangename geur hetzelfde doet. Als het gaat om grote flagshipstores, beschouwen Nederlandse consumenten het gebruik van digitale schermen (over producten, promoties, enz.) als het meest geprefereerde aspect van de winkelervaring (vergeleken met de wereldwijde ranglijst van achtste). Ruim een derde van de Nederlandse consumenten (36%) beschouwt een lekkere geur als de belangrijkste factor bij het creëren van een prettige winkelervaring voor gezondheids- en schoonheidswinkels, vergeleken met een wereldwijde ranglijst van derde.

“Een goede prijs-kwaliteit verhouding hoeft niet ten koste te gaan van duurzaam design of de planeet”, legt Katja Selberdinger, Head of Product Design bij nora® by Interface, uit. “noraplan® convia is functioneel, kan worden gebruikt in ruimtes met veel loopverkeer en is onafhankelijk geverifieerd CO2-neutraal ter ondersteuning van bouwcertificeringen zoals LEED en BREEAM”.

Zoals alle nora® vloerbedekkingen is noraplan® convia ergonomisch, slipvast en gemakkelijk in onderhoud en schoon te houden. De producten zijn bovendien vrij van PVC en ftalaat weekmakers. noraplan® convia is via het Interface Carbon Neutral Floors™-programma CO2-neutraal gecertificeerd, zonder extra kosten voor de klanten. De rubberfabriek in Weinheim, Duitsland, werkt voortdurend aan het vermijden of verminderen van CO₂-uitstoot en daarmee aan het verder verkleinen van de eigen CO₂-voetafdruk. Het bedrijf compenseert de emissies die nog onvermijdelijk zijn.

Ga voor meer informatie over noraplan® convia en het volledige assortiment van nora® by Interface naar www.nora.com.

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer