Nieuws

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

15 augustus 2023

Het is zo ver, de Pride-maand en de Queer & Pride Amsterdam zijn weer voorbij. Ieder jaar veranderen in deze periode het Nederlandse straatbeeld en de media in een kleurrijk festijn. De Pride-vlaggen worden er massaal bij gepakt en veel bedrijven halen alles uit de kast om te laten zien dat ook zij de LHBTQIA+-community steunen. Hier komt het risico bij kijken dat zij zich schuldig kunnen maken aan pinkwashing: het inzetten van de Pride-boodschap als marketingstrategie met als doel het maken van winst. Laat je hier niet door afschrikken, maar ontwikkel een duurzame communicatiestrategie om pinkwashing te voorkomen. Hoe doe je dit? Hierbij 4 tips.

1. Steun met jouw campagne de LHBTQIA+-community
Met een campagne rond de Pride wil je laten zien dat je als bedrijf staat voor een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn en dat je de LHBTQIA+-community steunt. Hiervoor is een logo en wat merchandise met de Pride-vlag niet genoeg. Zorg ervoor dat de boodschap van de Pride centraal staat in je campagne, want het is niet alleen de viering van vrijheid, maar vooral ook een protest. Inclusiviteit en gelijkheid zijn namelijk nog lang niet vanzelfsprekend. Doneer daarom als onderdeel van je campagne aan een organisatie die zich standaard inzet voor de LHBTQIA+-community. Of vindt een andere manier om de community voor langere tijd actief te steunen.

Neem een voorbeeld aan The Social Hub, voorheen bekend als het Student Hotel, dat tijdens de Pride werd omgetoverd in ‘The Pride Hub’. De hub opende zijn deuren voor workshops en lezingen over verschillende thema’s gerelateerd aan de LHBTQIA+-community. Hiermee bood The Social Hub een podium aan mensen binnen en buiten de community om deze thema’s in een veilige omgeving te bespreken. Zorg er dus voor dat de steun van jouw bedrijf aan de LHBTQIA+-community verder gaat dan het ophangen van een regenboogvlag tijdens de Pride.

Deze blog schreven wij oorspronkelijk voor Frankwatching. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer