Nieuws

Vernieuwd restaurant A Beautiful Mess in de Bijlmerbajes helpt nieuwkomers weer aan banen

01 maart 2018

Na het succes van vorig jaar heropent pop-up restaurant A Beautiful Mess op 8 maart officieel zijn deuren. In de voormalige wasserette van de Bijlmerbajes runnen nieuwkomers uit het Midden-Oosten en Afrika tot in ieder geval het einde van het jaar dit pop-up restaurant. Naast heerlijke maaltijden met Oosterse invloeden, heeft A Beautiful Mess een bijzondere missie: mensen met een vluchtelingenachtergrond aan een baan helpen door werkervaring en een netwerk te bieden. Vorig jaar vonden 30 van de 60 trainees al binnen één jaar een baan of vervolgopleiding.  

A Beautiful Mess is een initiatief van Refugee Company. Van woensdag tot en met zaterdag kunnen gasten er terecht voor een fusion lunch of diner. Koks uit onder andere Iran, Irak, Yemen, Syrië en Eritrea bereiden de gerechten onder begeleiding van een Amsterdamse chef.

Zoveel mogelijk banen
A Beautiful Mess biedt deelnemers een veilige plek waar ze hun toekomst in Nederland kunnen opbouwen. Voor elk niveau heeft het restaurant werkervaringsplekken om vaardigheden te kunnen ontplooien en zo een professioneel netwerk en cv op te bouwen. En met succes: vorig jaar vond de helft van de trainees binnen één jaar een baan of opleiding. Zo heeft ook de Amsterdamse horeca baat bij het project vanwege het tekort aan met name keukenpersoneel.

Een prachtige bende met succes
Vorig jaar werd het succes bekroond met de Entree Award in de categorie ‘Best off the Grid’, een prijs die wordt uitgereikt aan toonaangevende horecaondernemers die zich buiten de gebaande paden durven te begeven. Ook kwam niemand minder dan koningin Máxima langs om kennis te maken met de initiatieven van Refugee Company.

Dit jaar krijgt A Beautiful Mess wederom hulp van grote namen. Barista’s worden getraind door koffiebranderij Bocca. Ook begeleiden horecaondernemer Lodewijk Keulen en culinair schrijfster en kok Merijn Tol het keukenpersoneel en de bediening. Heineken, Grapedistrict en Sligro verzorgen hospitality trainingen en het interieur is gerestyled door brand architect Jasper Klinkhamer (o.a. gewerkt voor Louis Vuitton, Nike en Schiphol), Favela Painting, Philips Lighting en Intratuin Amsterdam.

Bovendien bevindt zich dit jaar een concept store met atelier naast het restaurant waar ambachtslieden samenwerken met Nederlandse designers. De concept store is gevuld met diverse handgemaakte producten, van meubels tot kleding en sieraden. Ook opent het team van A Beautiful Mess dit jaar een koffiebar bij het azc aan de Willinklaan in Amsterdam West.

Locatie en openingstijden
A Beautiful Mess is in ieder geval tot december 2018 als restaurant gevestigd in de oude wasserette van de Bijlmerbajes. Het restaurant is bovendien af te huren voor events. Op woensdag tot en met zaterdag is A Beautiful Mess geopend van 10.00-21.00 voor lunch, diner en borrel. Parkeren is voorlopig gratis.

Over Refugee Company
A Beautiful Mess is opgericht door Refugee Company. Refugee Company ondersteunt mensen die een nieuw leven moeten opbouwen in Nederland om de draad weer op te pakken en hun kwaliteiten in te zetten. Het startpunt van Refugee Company is het talent, de veerkracht en de positieve energie die veel mensen hebben. De organisatie verbindt mensen met een vluchtelingenachtergrond aan de kansen die er zijn in Nederland. Op deze manier ontstaan duurzame netwerken tussen nieuwkomers en Nederlanders. Horecaondernemers die zich nog willen aansluiten bij A Beautiful Mess zijn zeer welkom. Voor meer informatie: www.refugeecompany.com. De officiële opening is op 8 maart van 17.00-20.00 uur. Als u hierbij aanwezig wilt zijn kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens of aanmelden via het Facebookevent.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer