Nieuws

XPO Logistics houdt voor het 37e jaar op rij de Tour de France op de rit

03 juli 2017

XPO Logistics, een toonaangevende wereldwijde leverancier van supply chain oplossingen, is de officiële transportpartner van de 104e Tour de France. De wereldberoemde fietswedstrijd vertrekt vanaf 1 juli vanuit Düsseldorf, Duitsland en eindigt op 23 juli op de Champs-Élysées in Parijs. Sinds 1981 verlenen XPO-teams achter de schermen cruciale steun aan de Tour de France-organisator ASO.

Al 37 jaar op rij is XPO verantwoordelijk voor het vervoeren van materialen die tijdens en rondom de race gebruikt worden. Denk hierbij aan hekken, podia, poorten, meubels voor de dorpen, video- en geluidsuitrusting en sponsormateriaal. Dit jaar heeft het XPO-team 46 vrachtwagens en 55 chauffeurs aangewezen om met het evenement mee te reizen. Zij zullen ongeveer 270.000 kilometer afleggen en 360 ton aan materialen vervoeren, waaronder de belangrijke verf om het parcours en de finishlijn te markeren.

De Tour de France is een van de meest prestigieuze sportevenementen ter wereld. De wielerronde van drie weken wordt gevolgd door miljoenen mensen in Europa en alle andere contitenten, zowel ter plaatse als via de media. XPO’s state-of-the-art transportoplossingen helpen de veiligheid, het genot en het comfort van de deelnemers en toeschouwers zoals ieder jaar te waarborgen.

XPO’s voorbereiding voor de Tour de France bedroeg vijf maanden en omvat een team van deskundigen dat er voor zorgt dat alle 21 etappes van de wedstrijd goed verlopen. Naar verwachting zien twaalf miljoen toeschouwers de 198 renners concurreren voor de begeerde maillot jaune – de gele winnaarstrui.

Troy Cooper, chief executive officer van XPO Logistics Europe: “De Tour de France is altijd een spannende uitdaging voor ons en we zijn trots op deze belangrijke rol als transport- en logistieke dienstverlener. We hebben bijna vier decennia aan ervaring om de organisatoren bij dit geweldige evenement te begeleiden en de atleten te ondersteunen om hun best te doen.

Onze teams zijn vastbesloten om 2017 wederom tot een groot succes te maken voor de Tour de France, en we wensen alle deelnemende renners een goede wedstrijd.”

Andere belangrijke evenementen die XPO Logistics ondersteunt, zijn onder meer de Arctic Race of Norway, de Parijse Marathon, het Evian Golf Championship, de Freeride World Tour, de Franse Voetbal Cup (Coupe de France) en de France Sailing Race (Tour de France à la Voile).

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer