Een groene corporate story voor bol.com

Bol.com is aan het pionieren in duurzaamheid. Ze helpen klanten een bewustere keuze te maken bij hun aankopen en zorgen dat pakketbezorging een steeds beperkter effect heeft op het milieu. Stappen die de winkel graag met de buitenwereld deelt. Alleen hoe zorg je voor een oprechte duurzame boodschap die past bij de corporate story van de blauwe webwinkel? Immers je wilt Bol.com Billie niet groener maken dan hij is en daardoor van greenwashing worden beticht.

Aanpak: van inspiratie tot strategie

Herkenbaar en onderscheidend zijn met een duurzaam verhaal. Met alle concurrentie rijst al snel de vraag: hoe dan? Laat groene verhalen duiden nou net iets zijn waar De Wolven ijzersterk in is en bol.com dit kwam ontdekken tijdens een van onze workshops bij Circl. (KARMA!!!) Geïnspireerd door onze kennis over duurzame successen in de media, werden wij door de winkel gevraagd te helpen bij hun groene corporate story. Wat begon met een enkele corporate strategiesessie is uitgebouwd tot een algehele strategie voor communicatie rond duurzaamheid voor Bol.com

Resultaat: van pr-project naar pr-partner

Benieuwd naar de boodschap die het duurzame verhaal van bol.com vertelt? Check de website van de winkel. Leuker nog: de samenwerking beviel zo goed dat De Wolven nu vaste partner is bij de communicatiestrategie rondom duurzaamheid bij bol.com en de winkel ondersteunt bij de communicatie rondom duurzame innovaties zoals: Binnen 2 uur Bezorgd. 

“Ik kan het kort houden: Bol.com is een droomklant. Inhoudelijk uitdagende projecten met als thema duurzaamheid. En dat in samenwerking met een gedreven MVO-team, dat de harde ambitie heeft om de retailwereld te veranderen. Als consultant kun je je niet meer wensen!”

Jill Bakker, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.