FarmersDirect Coffee lanceert ’s werelds eerste CO2-calculator voor de koffieketen

KEYWORDS

Koffiebedrijf FarmersDirect Coffee is druk bezig met het verduurzamen en transparanter maken van de koffiemarkt. Dit doen ze door koffiebonen rechtstreeks en voor een eerlijke prijs bij de boer te kopen, zonder tussenhandelaar, en dat ook inzichtelijk te maken voor de consument. De volgende stap in dit proces was een samenwerking met de WUR (Wageningen University & Research) om ’s werelds eerste CO2-calculator te produceren. Deze specificeert de koffieketen en combineert de CO2-impact voor elk onderdeel ervan, waardoor inzichtelijk wordt hoe duurzaam koffie is geproduceerd. Hierdoor kunnen inkopers en consumenten bewust voor een duurzame variant koffie kiezen. De WUR ontwikkelt de calculator en FarmersDirect Coffee levert data over de koffieboeren en het productieproces om de calculator mee te vullen. Aan De Wolven de vraag om media van deze samenwerking op de hoogte te brengen door middel van een pr-traject.

Het doel van het perstraject was om verschillende type media met het nieuws te bereiken. Deze ontwikkeling is namelijk niet alleen interessant voor de consument, maar ook voor bijvoorbeeld supermarkten of inkooporganisaties. Daarvoor is een persbericht geschreven en breed uitgestuurd naar relevante media. Daarnaast is er een selectie met key media opgesteld, welke persoonlijk zijn benaderd. Bij deze benadering zijn we per medium op zoek gegaan naar haakjes om bijvoorbeeld zowel nieuwsmedia als vakmedia te interesseren. Op deze manier kwam de samenwerking bij een breed, maar relevant publiek onder de aandacht.

RESULTAAT

De aanpak resulteerde o.a. in publicaties bij NRC (print), Distrifood, Change Inc., EVMI, Duurzaam Ondernemen en VMT.

“We werken fijn samen met De Wolven. Ik ben zelf een bijter en het is leuk om met mensen te werken met hetzelfde DNA, die daarnaast professioneel, gedreven en vakkundig te werk gaan. De communicatie is direct en duidelijk, ook dat vind ik heel belangrijk. 

Cees Homburg, CEO Farmers DirectCoffee

"Het is altijd inspirerend om te werken met bedrijven met een duidelijke missie. Verandering teweegbrengen is altijd een uitdaging, waardoor het extra belangrijk is om bepaalde stappen gestroomlijnd en doordacht te communiceren. De samenwerking met WUR was een belangrijke stap voor FarmersDirect Coffee. Ik ben ontzettend blij met de fijne samenwerking en de mooie resultaten.”

Mats, pr- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.