Circulaire ondernemers inspireren elkaar

KEYWORDS

Er is steeds meer aandacht voor de circulaire economie. Hoewel bedrijven het goed doen in Nederland, moet er nog een hoop gebeuren voordat we de waste van grondstoffen volledig voorkomen. Gelukkig is er een hele reeks aan pioniers uit diverse branches om ondernemers en consumenten te inspireren. De 7e editie van de Week van de Circulaire Economie, met workshops, documentaires, rondleidingen en lezingen, was op basis van de inhoud bij voorbaat al een succes. Voor De Wolven geen last dus om na zes jaar wederom de pr- en communicatie van het evenement te verzorgen. Gelukkig hebben wij wel een onuitputtelijke bron aan energie om het team van Het Versnellingshuis zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun weg naar aandacht voor de circulaire economie.

AANPAK: VERSCHILLENDE NIEUWSMOMENTEN EN EEN LOKALE AANPAK
De Week van de Circulaire Economie was dit jaar van 7 tot en met 12 februari. Een bijkomend doel was media-aandacht voorafgaand aan de Week, zodat potentiële deelnemers op de hoogte waren en zich konden inschrijven. We hebben de Notitie Roden Draden (1 februari) en de bekendmaking van de winnaars van de Circulair Awards (7 februari) aangegrepen als nieuwsmomenten door persberichten te versturen en media één-op-één te benaderen. In de persberichten werd bewust de koppeling naar de naderende Week van de Circulaire Economie gemaakt om zo ook aandacht voor de evenementen te creëren. Daarnaast zijn er voorafgaand aan de Week van de Circulaire Economie in totaal elf persberichten verstuurd met hoogtepunten, gericht aan specifieke vak- en regionale media. Tussendoor is er ook een kort persbericht verstuurd over de finalisten van de Circular Awards. Op deze manier hebben we op verschillende relevante momenten aandacht gecreëerd voor de Week van de Circulaire Economie, met daarnaast de focus op het uitlichten van hoogtepunten in bepaalde regio’s en vakgebieden.

 

RESULTAAT
De aanpak resulteerde o.a. in publicaties bij Change Inc., Radio 1, ANP, De Limburger en Het Parool (print). Van december tot maart zijn er in totaal 658 in print en online verschenen waarin de Week van de Circulaire Economie werd genoemd. Het doel was dit jaar aandacht voorafgaand aan de Week van de Circulaire Economie: 225 publicaties waren vóór 7 februari.

“Zeker mede door de inzet van De Wolven is de Week van de Circulaire Economie in de laatste jaren gegroeid tot een sterk merk! Ze hebben een flexibele houding en zijn nauw betrokken. Ze verbinden hun eigen (duurzame) klanten aan de Week en denken graag mee hoe de campagne nog beter kan. Daarmee voelen ze als echte partner.”

Jan Heijns – Projectmanager bij Het Groene Brein

“Soms is voorafgaand aan een project nog niet helemaal duidelijk welke onderdelen de meeste nieuwswaarde in zich hebben. Dan valt of staat het succes ook met het doorlopende advies, op het juiste moment keuzes maken voor een insteek of aanpak en snel schakelen. Het helpt dan enorm als het contact heel goed en prettig is en de mensen met wie je werkt er ook voor de volle 100% voor gaan. Samen kom je dan tot het beste resultaat.”

Mats, pr- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.