Free publicity voor A Beautiful Mess in de Bijlmerbajes

Sociaal maatschappelijke initiatieven? Daar lopen we warm voor. A Beautiful Mess is daar een schoolvoorbeeld van. Dit bijzondere restaurant opende enige tijd geleden in de oude wasserette van de Bijlmerbajes en wij werden door initiatiefnemer Refugee Company gevraagd hier publiciteit voor te verzorgen. Behalve de heerlijke maaltijden geïnspireerd op de keuken uit het Midden-Oosten en Afrika, is vooral de filosofie van het restaurant sympathiek: bewoners uit het naastgelegen azc opleiden tot ervaren horecakrachten, en zoveel mogelijk van hen aan een betaalde baan helpen.

Veel Amsterdamse horecaondernemers droegen hun steentje bij. Door producten te leveren, training te geven maar ook door nieuwkomers werkplekken te bieden. Omdat A Beautiful Mess alle ondersteuning goed kan gebruiken, besloten wij de pr pro deo te doen.

Aanpak: de kracht van persoonlijk contact

Met twee verschillende insteken en persberichten richtten we ons aan de ene kant op de Amsterdamse pers en landelijke nieuwsmedia, en aan de andere kant op foodbloggers en horecamedia. We hebben de belangrijkste media persoonlijk benaderd en hen warm proberen te maken voor een item over dit mooie initiatief of zelf de gezellige sfeer te komen proeven.

Resultaat: vol terras en vaste banen

  • Nieuwsmedia, vakmedia en bloggers, zoals NRC, Het Parool, AT5, Barts Boekje, Entree Magazine en Elle, schreven allemaal enthousiast over A Beautiful Mess.
  • De binnentuin was ’s zomers overvol
  • Veel horecatoppers uit het restaurant zijn aan een vaste banen geholpen.

Joost Morel, pr-adviseur

“Een sympathiek project als A Beautiful Mess helpen we graag. En de passie van de initiatiefnemers om nieuwkomers te ondersteunen bij hun integratie, werkte inspirerend. De basis van ons werk voor het restaurant van Refugee Company was een pr-traject met verschillende doelgroepen. Natuurlijk wilden we het publiek attent maken op de gezellige en bijzondere plek voor een maaltijd of borrel, en horecaondernemers probeerden we te stimuleren voor een samenwerking. Persoonlijke contacten met media en bloggers resulteerden in een stroom aan aandacht.”