Het duurzame verhaal van Superunie

De inspanning voor duurzame handel is nodig tot duurzame handel bestáát. Dat is het uitgangspunt van Superunie en daarom is duurzame handel volwaardig onderdeel van het inkoopproces. Omdat de organisatie transparant wil zijn, heeft Superunie De Wolven gevraagd om een goede basis voor hun communicatie over deze duurzame stappen op te zetten. Zodat stakeholders inzicht krijgen in de activiteiten, resultaten en uitdagingen die de inkooporganisatie heeft op weg naar transparante, veilige, diervriendelijke en gezonde ketens.

Aanpak: een groene draad

Veel organisaties zijn zich niet bewust van wat er allemaal al aan inhoud is. Van teksten tot innovaties en initiatieven van collega’s. Onze aanpak is erop gericht om dit met klanten naar boven te halen en te ontdekken wat hun ware verhaal is en hoe ze zich kunnen onderscheiden zonder hun kernmissie uit het oog te verliezen. Dat heeft bij Superunie geleid tot een groene corporate story zodat initiatieven, middelen of acties altijd hieraan getoetst kunnen worden. De vervolgstap is natuurlijk het delen van Superunies verhaal.

“Inmiddels werken we een jaar samen met PR- en communicatiebureau De Wolven. Ze verstaan hun vak en zijn erg prettig om mee samen te werken. Ze denken met je mee en zijn flexibel. In deze relatief korte tijd hebben ze Superunie goed leren kennen en bouwen we samen verder om onze duurzame stappen goed voor het voetlicht te brengen. Een fijne partner die zeker aan te raden is !”

Cindy Verhoeven – manager Duurzame Handel -Superunie

Resultaat: de eerste middelen

De nieuwe website van Superunie is een eerste initiatief in het actief naar buiten brengen van verhalen. Dit platform vormt de basis en wordt continu aangevuld met relevante informatie. Zoals een duurzaam jaarverslag opgemaakt als digitaal magazine (mede mogelijk gemaakt door Wolf Zoé Déjean). Maar ook nieuwe ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen en met productpagina’s die meer inzicht geven in de keten van bijvoorbeeld bananen. De website is het uitgangspunt waarvandaan we samen keuzes maken in de aanpak, middelen en uitvoering. Hoe kunnen we stakeholders bijvoorbeeld niet alleen informeren maar ook betrekken? In deze fase zijn we nu terecht gekomen, dus hopelijk in de toekomst meer nieuws over onze activiteiten voor Superunie.

“Mijn hersenen en hart gaan direct ‘aan’ van een klant als Superunie. Een organisatie die in de kern al veel mooie duurzame stappen zet, maar zelf te nuchter en bescheiden is om hierover te communiceren. Dan weet je dat je een relevante bijdrage kan leveren aan het delen van hun verhaal. Bovendien, extra waardevol wanneer deze zichtbaarheid ook anderen inspireert om zich voor meer duurzaamheid in te zetten.”

Jill Bakker, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.