Pr-stunt met Thijs Boontjes en wedstrijd om de titel ‘Beste Amateurkunstenaar van Nederland’

Iktoon wist in 2020 als geen ander de amateurkunstenaars in mensen los te maken. Dit jaar was anders dan normaal. Door Covid-19 waren fysieke culturele, kunstzinnige en creatieve activiteiten niet mogelijk, maar dat weerhield iktoon er niet van de creativiteit te vieren. Sterker nog, het doel van iktoon ‘iedereen in Nederland enthousiasmeren voor kunst en cultuur’, kwam door de coronacrisis dichterbij dan ooit.

Creatieve communicatie

We strikten muzikant Thijs Boontjes (bekend van DWDD en M.) om iktoon af te trappen met het Grootste Dans- en Showorkest van Nederland. Iedereen was welkom om mee te doen. Het digitale live optreden vond plaats in Het Concertgebouw. Deze spetterende aftrap was slechts de opmaat naar een creatieve explosie tijdens de rest van de maand, waarin gestreden werd om de titel ‘Beste Amateurkunstenaar van Nederland’. Verschillende creatieve influencers enthousiasmeerden hun achterban om mee te doen aan deze iktoon-challenge. Ook portretteerden we de diversiteit aan amateurkunstenaars en hun kunsten. En gingen we een mediapartnership aan met DPG-media.

Het resultaat? Ruim 10% meer bekendheid van iktoon ten opzichte van vorig jaar. En ruim 50% heeft actie ondernomen na het zien van de campagne-uitingen, door bijvoorbeeld zelf de kwast op te pakken of met iemand te praten over amateurkunst.

‘We verbonden ook dit jaar mensen met elkaar die afstand moesten bewaren, en bereikten met creativiteit groepen die doorgaans moeilijk te bereiken zijn. In de afgelopen vijf jaar is iktoon uitgegroeid tot een inspirerend creatief platform dat mensen uitdaagt om de amateurkunstenaar in zichzelf los te maken. En daar gaan we ons de komende jaren hopelijk ook weer voor inzetten: want kunst is voor iedereen!’

Marre de Visser, senior adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.