Lead generation voor zonnepanelen

Obton investeert in en ontwikkelt duurzame zonne-energieprojecten. Het Deense bedrijf vestigde zich een aantal jaar geleden in Nederland en wil samen met gemeenten en projectontwikkelaars zorgen voor meer hernieuwbare energie. Om deze doelgroepen te laten zien wie Obton is en wat hun zonnepanelenwerk succesvol maakt, heeft De Wolven de bekendheid een boost gegeven met publiciteit. Maar aandacht alleen is vaak onvoldoende om ook sales te drijven. Samen met Digital Movers zijn we van start gegaan om met waardevolle content de potentiele klanten richting een contactmoment met Obton te bewegen.

 

Aanpak: een volledige funnel

Voor Obton werd er gebruik gemaakt van een funnelaanpak waarbij pr-content en marketing-activatie via online- en offlinekanalen, samengaan. Zo hebben we mediabreed bewustwording gecreëerd bij de doelgroep over de meerwaarde van zonnepanelen. Deze bewustwording werd opgevolgd door Google Ads campagnes om interesse te wekken. Deze interesse werd ondertussen weer ondersteund door verhalen over succesvolle eerdere samenwerkingen te pitchen en bij de belangrijkste media. Vervolgens zorgde Digital Movers er weer voor om via LinkedIn, verkeer naar de website te brengen. Deze leads werden opgevolgd met een lead nurturing mailprogramma.

Resultaat: leads

Uiteindelijk heeft de aanpak in negen maanden tijd geleid tot 123 leads. De daadwerkelijke ad-kosten per lead lagen op €67 euro. Dat is in onlinemarketingtaal een zeer goede score. Als we kijken naar onze waarde in de eerste maanden, dan is dat vooral het grote bereik bij verschillende type media. Zo hielp aandacht in het AD om gemeentelijke teams bekend te maken met Obton. En hebben de artikelen in de vakmedia (duurzaamheid en zonne-energie) de betrouwbaarheid van Obton goed gedaan. De betaalde redactionele inhoud was een goede manier om gemeentelijke teams te beïnvloeden met de expertise van Obton.

“Obton is voor mij de trigger geweest om voortaan in ons advies richting klanten altijd rekening te houden met de vraag achter de vraag. Ja, meer bekendheid, maar waarom? Als bedrijven bijvoorbeeld de Nederlandse markt betreden is er ook een grote behoefte aan nieuwe klanten binden. Dan moet je verder kijken dan alleen breed de doelgroep kennis laten maken met de organisatie. De krachten bundelen met online marketing zodat je de content die je maakt ook op het juiste moment aanbiedt in de klantenreis, is van grote meerwaarde om daadwerkelijk leads te genereren.”.

Jill Bakker, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.