Patagonia: een exclusieve pers preview van ‘We the Power’

Het duurzame outdoor kledingmerk Patagonia staat bekend om haar milieuactivisme en maakt al jarenlang campagnes en documentaires om aandacht te vragen voor het redden van de natuur. Dus natuurlijk ging ons hart sneller kloppen toen wij de communicatie en lancering van hun laatste documentaire ‘We the Power’ mochten oppakken. We zijn groot fan van Patagonia, de klimaatacties en het onderwerp -het versnellen van de lokale, groene energietransitie-  past naadloos in ons duurzame portfolio. De 40 minuten durende documentaire vertelt de verhalen van pioniers op het gebied van energie in lokaal eigendom.

 

Aanpak: een exclusieve, digitale sneak preview met dé klimaatexperts van Nederland

In 2050 moet de energievoorziening in Nederland bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn. Om deze doelen te behalen verschijnen er steeds meer windmolens en zonnepanelen. Dit leidt tot verzet bij sommige omwonenden. Dat kan ook anders: burgers moeten meer inspraak krijgen in de nodige energietransitie en kunnen participeren in dit soort projecten. Het doel van de documentaire is aandacht vragen voor de groeiende beweging van lokale energie-initiatieven en het laten zien van de voordelen die deze ontwikkeling met zich meebrengt. De film wil kijkers stimuleren over te stappen op een duurzame energiecoöperatie, erin te investeren of een eigen initiatief te starten.

Om de documentaire op een passende manier te lanceren, nodigden wij experts Marjan Minnesma van stichting Urgenda, Siward Zomer van Energie Samen en Annemarie Keiser van Patagonia uit voor een online event over het belang van lokaal opgewekte groene energie. Klimaatjournalist Evert Nieuwenhuis ging met hen in gesprek over de impact van deze beweging, over de mogelijke weerstand van de burgers tegen windmolens en zonneparken (is die wel zo groot?), en wat grote bedrijven kunnen doen om klimaatverandering tegen te gaan. Na het gesprek kregen alle aanwezigen als eerste de mogelijkheid om de documentaire, die de volgende dag werd gelanceerd voor het publiek, te bekijken. Niet geheel onbelangrijk: met filmsnacks van Gebrouwen door Vrouwen.

Resultaat:

Journalisten en andere geïnteresseerden kregen tijdens het event de mogelijkheid om de klimaatexperts vragen te stellen, wat resulteerden in een energiek, inspirerend en inhoudelijk event. Daarnaast resulteerde deze aanpak in publicaties recht in de doelgroep, onder andere op Duurzaam Ondernemen, Bedrock, Fonk en outdoor platform Bever. Klik hier voor het persbericht.

“Ik volg het milieuactivisme van Patagonia al jaren en vind deze documentaire opnieuw een inspirerend voorbeeld van hoe bedrijven kunnen bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering: door hun bereik te gebruiken om bepaalde thema’s te belichten. Hun bedrijfsmissie is echt: wij zijn hier om de planeet te redden. Dus dat wij een bijdrage mochten leveren aan het naar buiten brengen van deze missie en deze inspirerende documentaire, is natuurlijk heel erg tof.”

Steff van Dorp, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.