Een unieke stoel van 100 procent natuurlijk materiaal, die meer C02 opneemt dan uitstoot

In 2020 lanceerde de Drentse meubelfabrikant VepaDrentea ‘s werelds eerste klimaatpositieve stoel van een uniek biomateriaal bestaande uit hennep en een hars als bindmiddel die beide volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar zijn. Iets dat niet eerder mogelijk was. Bestaande biomaterialen worden nog altijd gemaakt met op aardolie gebaseerde bindmiddelen die schadelijk zijn voor het milieu. Een bijzondere doorbraak waarbij De Wolven de taak kreeg het nieuws zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Aanpak

Hoe de stoel precies wordt geproduceerd en hoe dat nou zit met dat nieuwe biomateriaal, daarvoor moest De Wolven diep in de materie duiken. In eerste instantie hebben we alle informatie bij de betrokken partijen opgehaald, om vervolgens de informatie te filteren op wat relevant is voor pers en wat niet. Daarna hebben we gekeken hoe we de boodschap zo simpel mogelijk kunnen communiceren. Een zelfgemaakte video van VepaDrentea over de productie van de stoel droeg hieraan bij. Een week voordat de stoel werd gelanceerd en het persbericht hierover werd uitgestuurd, benaderden we een aantal journalisten voor. Wij boden hun de mogelijkheid voor een interview en een kijkje achter de schermen in de fabriek zodat zij op de dag van lancering als eerste het nieuws naar buiten konden brengen.

Resultaten

Het is voor iedere ondernemer een droom: een nieuwitem in het NOS Journaal. Voor VepaDrentea werd die droom werkelijkheid toen het NOS ochtendjournaal aandacht besteedde aan de unieke en nieuwe stoel van VepaDrentea. Maar ook het NOS Jeugdjournaal, Nu.nl, Seasons, RTV Drenthe en het Algemeen Dagblad hebben gepubliceerd.

“Ik ben ervan overtuigd dat de ambitie en het enthousiasme van VepaDrentea een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het succes. Het inspireert mensen. Ook ik ben erg onder de indruk van de Drentse meubelmakers en hun toekomstgerichte manier van werken.”

Anne van den Nulft, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.