Publiciteit voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek

Stichting Ammodo ondersteunt grensverleggende projecten binnen de wetenschap. Daarvoor is de Ammodo Science Award in het leven geroepen. Elke twee jaar worden de Awards uitgereikt aan acht internationaal erkende onderzoekers. Voor ieder van hen wordt een geldbedrag van 300.000 euro beschikbaar gesteld, die door de laureaten naar eigen inzicht kan worden besteed aan ongebonden fundamenteel onderzoek. Daarnaast wil de stichting een bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van hun werk. De Wolven draagt bij aan dit doel door te helpen met de publiciteit rondom de prijs.

Aanpak: het juiste medium voor de juiste laureaat

Onze uitdaging is het zoeken naar verbindingen met de actualiteit. Iedere wetenschapper en ieder onderzoek wordt onder het vergrootglas gelegd. Wat maakt zijn of haar onderzoek interessant voor ons dagelijkse leven. Waarom speelt dit onderwerp juist nu in de samenleving. Zo maken we ondanks het fundamentele karakter toch een link met de huidige context. Op basis van de inhoud adviseren wij met welke insteek welk medium kan worden benaderd. En we gaan een stap verder: we zoeken ook de best passende redacteur voor het verhaal. Zodat het nieuws ook persoonlijk relevant wordt.

Resultaat: aandacht voor de inhoud

En relevant dat is het, gezien het resultaat. Ontdek bijvoorbeeld in Het Parool hoe neurowetenschapper Floris de Lange het effect van verrassing op onze hersenen verklaart. Bekijk de uitzending van het NTR wetenschapsprogramma Atlas waarin Walter Immerzeel vertelt over zijn onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering voor het hooggebergte van de Himalaya. En luister de Brainwash podcast waarin Rivke Jaffe geïnterviewd wordt over stadsproblematiek aan de hand van muziek.

“De insteken die we bedenken sluiten zo nauwkeurig aan bij de redacteur, dat we een grote kans hebben om raak te schieten. Bovendien: omdat de inhoud voorop staat (en niet zozeer de prijs), resulteert dit in interessante verhalen bij belangrijke landelijke media. Het is mooi als je hier een bijdrage aan kunt leveren.”

Jill Bakker, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.