Een beter milieu begint onder je voeten: communicatie voor vloerenfabrikant Interface

De gebouwde omgeving is een van de meest vervuilende sectoren die er is. In 2019 werd bekendgemaakt dat deze sector verantwoordelijk is voor maar liefst 39% van alle CO2-uitstoot ter wereld. Al sinds 1994 is vloerenfabrikant Interface bezig met het verminderen van hun negatieve impact op de aarde: het bedrijf lanceerde al in 1994 hun Mission Zero en vierde in 2019 de successen van deze missie. Vervolgens ging de Climate Take Back-missie van start, met het doel om tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn. Aan de Wolven de vraag om maximaal publiciteit te realiseren voor de duurzame stappen die Interface op deze reis zet. Want een goed voorbeeld doet volgen en door kennisdeling wil Interface niet alleen hun klanten, maar de gehele bebouwde omgeving stimuleren hun voorbeeld te volgen.

Interface levert vloeroplossingen aan onder meer kantoren, ziekenhuizen en scholen. Het bedrijf helpt haar klanten op deze manier met hun duurzaamheidsdoelstellingen. Als onderdeel van de Climate Take Back-missie zijn in 2021 de eerste CO2-negatieve tapijttegels (cradle-to-gate) op de markt gebracht. Via persberichten, interviews in vakmedia, productlanceringen en awards communiceert De Wolven over deze stappen. Met vakmedia, landelijke media, platformen die zich specialiseren in duurzame stappen en door het ontwikkelen van casestudies en blog posts. In de podcastserie ‘Design met oog voor het klimaat’, gepresenteerd door duurzaamheidsmanager Janneke Leenaars, geeft Interface inspiratie en inzicht in hoe de gebouwde omgeving kan bijdragen aan het realiseren van het Parijsakkoord. Deze aanpak heeft in de afgelopen jaren geresulteerd in veel zichtbaarheid. Zo werd er over de Climate Take Back-missie geschreven in onder andere Trouw, De Ondernemer, Change INC., Milieu Magazine en Duurzaam Ondernemen, heeft Interface een speciale oeuvreprijs uitgereikt gekregen van de Sustainable Brand Index en stond het bedrijf in de finale van de Circular Awards.

We at interface have now been working with De Wolven for nearly a year. When searching for a PR agency, we were specifically looking for a partner that could think outside the box, be creative and most importantly be a sparring partner to pave the road we are creating with our sustainability vision and achievements. De Wolven has become all that to us and more.  De Wolven think along with us, challenge our organisation to constantly better ourselves and actually walk the talk.

Louise Emanuelsen, Marketing Director, Interface

‘Door ons werk voor Interface weten we hoeveel impact de gebouwde omgeving heeft op de natuur en het klimaat. Omdat er de aankomende jaren steeds meer bijgebouwd gaat worden is het des te belangrijker dat dit op een toekomstbestendige manier gebeurt. Het is daarom heel inspirerend om voor zo’n pionier op dit gebied te werken en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen van de Climate Take Back-missie weten.’

Steff van Dorp, communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.