Opvallende en herkenbare verpakking smart tracker FRIS Nederland

We ontwikkelden een mooie, onderscheidende productlijn voor FRIS Nederland die bijdraagt aan de verkoop van de Nano Tracker en Smart Tracker in rijwielzaken, op beurzen en online via de webshop van frisnederland.nl en via bol.com. De verpakking en campagne moet opvallend en uitnodigend zijn en laten zien wat de Smart Tracker onderscheidt van anderen. ‘Met de FRIS-tracker vinden we bijna alle gestolen e-bikes terug!’

Er waren een aantal belangrijke eisen verbonden aan de opdracht. Zoals dat we het de rijwielspecialist zo makkelijk mogelijk moesten maken en dat we inspeelden in op winkelinrichting. Daarnaast zorgen voor consequente doorvoering van de huisstijl en het ontwerp laten terugkomen in alle uitingen, ook op de (nieuwe) website.

Aanpak: meer dan alleen verpakkingen
In samenwerking met onze partners, Milou Peeters en Danielle Kool van Cabbage, hebben we een huisstijl ontwikkeld die past bij Fris Nederland en herkenbaar is voor haar partners. De verpakking legt met iconen uit wat de inhoud is (een smart tracker, soort GPS) en hoe deze te gebruiken. Naast de nieuwe verpakking is de website vernieuwd en zijn er animatiefilmpjes gemaakt om uitleg te geven aan de smart tracker. Om de nieuwe verpakking onder de aandacht te brengen bij de rijwielzaken én de consument is een videodisplay ontwikkeld voor op de toonbank. In deze animatievideo wordt uitgelegd hoe de smart tracker werkt en hoe de gestolen fiets weer wordt teruggevonden door Fris Nederland.

Resultaten
Het ontwerp, de verpakking en de boodschap sloegen aan. Niet alleen bij de rijwielhandelaren maar ook bij andere partners van Fris Nederland zoals de verzekeraars. Het design is doorgevoerd op de website en in alle communicatie-uitingen van Fris Nederland. Hierdoor is een herkenbaar merk neergezet voor zowel de vakhandel als de consument.

"Voor het eerst in de geschiedenis van De Wolven hebben we een verpakking ontworpen voor een product. Dat was een mooie uitdaging, waarbij we samen met onze partners Milou en Danielle een sterk en herkenbaar ontwerp hebben neergezet. En uitgerold."

Leonne, pr- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.