“Verrassend lekker voor een prikkie”

KEYWORDS

Proef jij het verschil tussen First Choice Cola Zero en het bestverkochte colamerk ter wereld? Inkooporganisatie Superunie zocht het uit met een blinde smaaktest. Een panel van 150 respondenten kregen de twee cola’s blind te proeven. De smaaktest is in wisselende volgorde getest, zodat effecten hiervan op het eindresultaat konden worden uitgesloten. Het resultaat: First Choice Cola Zero is net zo goed getest als de marktleider. En het mooie is dat het ook nog eens goedkoper is. Het bekende A-merk krijgt een 7,0 en First Choice Cola Zero scoort een 7,2. Dat is genieten van niet alleen de beste prijs, maar ook van de geweldige smaak en prik. Daarom zegt het merk: “First Choice cola is verrassend lekker voor een prikkie”. Dit moet door iedereen geproefd worden, dus gingen we aan de slag.

AANPAK
“Verrassend lekker voor een prikkie”, dat wilden we de journalisten ook laten ervaren. Zouden zij het verschil proeven en net zo enthousiast zijn? Superunie en De Wolven ontwikkelden een smaaktest voor thuis, het ‘Proef jij het verschil?’-pakket. Dit pakket bestond uit twee blikjes cola met een A en B erop: één blikje met de variant van het bekende A-merk en één blikje met First Choice Cola Zero. Na de test kon er worden opgezocht bij welk cola-merk het blikje hoorde.

RESULTAAT
De smaaktest werd positief ontvangen met onder andere publicaties in Adformatie, MarketingTribune, Levensmiddelenkrant en FavorFlav.

“In deze tijden met almaar stijgende prijzen, is dit goed nieuws. Want, ook ik laat mij in de supermarkt verleiden tot A-merkproducten, terwijl goedkopere eigen merken zoals First Choice dus net zo lekker blijken te zijn. Dat wil je zelf dan toch ook testen! Een smaaktest voor journalisten was voor ons daarom een logische stap. Op die manier krijgen ze zelf de kans om het onderzoek te valideren. Het is een speelse manier om het onderzoek onder de aandacht te brengen.”

Annabella, pr- en communicatieadviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.