Pr-check: Vrije Universiteit Amsterdam

De vraag
Hoe ervaren journalisten het contact met de VU? Welke indruk krijg je van de VU als je de meeste recente publiciteit onder ogen krijgt? En hoe kunnen we de puntjes op de ‘i’ zetten van de nieuwe communicatieplannen? Aan De Wolven de vraag om hier kritisch over mee te denken. Uiteraard in samenwerking met het eigen communicatieteam van de Vrije Universiteit (VU).

Onze actie
De Wolven heeft de Pr-check toegepast op de VU. Met deze tool kunnen communicatie-afdelingen van organisaties op een laagdrempelige manier checken of en hoe zij de communicatie met de pers en hun doelgroep kunnen optimaliseren. We toetsten de huidige werkwijze aan de praktische voorkeuren van de pers en gaven advies over mogelijke verbeteringen.

Het resultaat
Quote Aukje Schep, woordvoerder VU: “De Wolven hebben ons met de PR-check geholpen om onze mediastrategie en de uitvoering daarvan weer een stap verder te brengen. Eva en Jill denken met je mee, zijn analytisch en kritisch op een zeer constructieve manier. En ook nog eens prettig en sympathiek om mee samen te werken. De PR-check is een aanrader als je weer eens de stofkam door je mediabeleid wilt halen.”