B2B LinkedIn campagne: NEDERLAND CIRCULAIR!

De vraag
Tijdens De Week van de Circulaire Economie is het opnieuw tijd voor circulaire koplopers om anderen te inspireren om circulair te ondernemen. Van banken tot steenwolproducenten, elke deelnemer opent zijn deuren. Hun doel? Andere organisaties informeren en activeren om hun tanden te zetten in de kansrijke én urgente transitie naar een circulaire toekomst. Maar, wat houdt circulair ondernemen eigenlijk in en waarom die urgentie? Aan De Wolven de taak om in aanloop naar de Week van de Circulaire Economie meer bewustzijn te creëren over het wat en waarom van circulair ondernemen.

Onze acties
We inspireerden het Nederlandse bedrijfsleven met ervaringsverhalen van ondernemers die al werken aan een circulair businessmodel. Onverwachte samenwerkingen werden uitgelicht. Valkuilen en tips kwamen aan bod. En feiten en cijfers maakten inzichtelijk wat het kan opleveren voor de portemonnee. Om de doelgroep met deze content in het hart te raken ontwikkelden we een LinkedIn-campagne.

Het resultaat
Onze LinkedIn-campagne creëerde een olievlek die steeds meer mensen bereikte en informeerde. Het netwerk van de ambassadeur groeide met 300%. Er werd enthousiast gereageerd en fanatiek gedeeld. Via MT realiseerden we ruim 15.000 unieke pageviews en werden de 10 artikelen 2.000 keer gedeeld door MT-lezers. De campagne kreeg overigens nog een extra boost dankzij Prins Carlos de Bourbon de Parme die bij Eva Jinek aanschoof om over het belang van een circulaire economie te praten.