Publiciteit voor prijzen: KNAW

De vraag
De KNAW, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, vormt het hart van de wetenschap met de aller knapste koppen van Nederland. Bovendien reiken zij jaarlijks diverse prijzen uit: de Onderwijsprijs voor de beste profielwerkstukken van eindexamenkandidaten VWO, de Merianprijs om de zichtbaarheid van vrouwelijke wetenschappers te bevorderen en de Heineken Young Scientist Award voor jonge, veelbelovende wetenschappers. Sinds 2009 aan De Wolven de eer om deze prijzen en winnaars onder de aandacht te brengen.

Onze acties

  • Mediatrainingen geven aan winnende wetenschappers. Hoe vertel je je verhaal aan leken? Hoe vertel je over je onderzoek aan journalisten?
  • Bij de Onderwijsprijs pikken we de mediagenieke inzendingen eruit, en benaderen daarmee gericht landelijke, regionale en lokale media.

Het resultaat
Aandacht in o.a. landelijke media (NOS,  Telegraaf, NRC Next, Volkskrant, EenVandaag), specifieke jongerenmedia (Zapp, Scholieren.com) en regionale media (RTV Drenthe, AD Haagsche Courant, Gooi- en Eemlander).