Publiciteit voor een Amerikaanse professor op bezoek bij NIAS-KNAW

Alleen dood en verderf leidt tot gelijkheid! Hebben we je aandacht? Nee dit is geen ordinaire clickbait-strategie. Het is de visie van Walter Scheidel, hoogleraar geschiedenis aan de Stanford University. Het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) had de eer om de eerste in Nederland te zijn die de professor uitnodigde voor een openbare lezing in Amsterdam.

KEYWORDS

Aanpak: raak schieten 

Wij kregen de vraag of we een twee of drie journalisten konden motiveren om het event bij te wonen en Scheidel te interviewen. Klink als een simpele opdracht, maar Scheidel had een paar maanden eerder al ruime aandacht in de Nederlandse media gekregen rondom zijn wereldwijde boekrelease over economische ongelijkheid. Er was dus feitelijk inhoudelijk weinig nieuws te vertellen. In plaats van breed insteken, zijn we op zoek gegaan naar journalisten die een grote affiniteit hebben met geschiedenis en antropologie (en dus met het thema van Scheidel). Onder het mom: een kans om een gerenommeerde professor te spreken en te bevragen over een onderwerp waar je zelf veel kennis over hebt.

Resultaat: een spread

Drie journalisten woonden de lezing bij en konden van Scheidel zelf horen waarom alleen oorlog en pandemieën de kloof tussen arm en rijk kunnen dichten. Dat daar verschillende publicaties uit voortkwamen met als hoogtepunt een twee-pagina-tellend interview in het NRC maakte onze missie geslaagd.

“Een grootschalig interview realiseren terwijl je geen spannende nieuwe input hebt, kan dat? We pretenderen dat raak schieten ons grootste goed is, dus dat zijn we gaan doen. Het is dan extra tof als je scoort voor je klant!”

Jill Bakker, pr-adviseur
Ook met De Wolven van idee wisselen over wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.