Wervingscampagne: De Regenboog Groep

De vraag
De Regenboog Groep, een grote, informele zorgverlener in Amsterdam, kan niet zonder vrijwilligers. Met hart zetten zij zich in om wat te doen aan eenzaamheid en armoede in de stad, maar ook om onder andere dak- en thuislozen een steun in de rug te bieden. Omdat er een groeiend aantal mensen een beroep op hen doet, zijn er ook nieuwe maatjes, buddy’s en coaches nodig. Daarom werd de hulp van De Wolven ingeschakeld. Onze opdracht? Help De Regenboog Groep bij het werven van ruim driehonderd nieuwe vrijwilligers.

Onze acties

  • Ontwikkelen van de campagne: ‘Elke dag een nieuwe vrijwilliger aan de slag’. Met als onderdelen:
    • een LinkedIn-campagne, waarbij mensen met een geschikt vrijwilligersprofiel ‘geheadhunt’ werden;
    • een ludieke beeldcampagne in de vorm van drie postkaarten en -posters. De kaarten werden verspreid door heel Amsterdam bij o.a. koffiebars. De posters kwamen te hangen in andere (horeca)gelegenheden;
    • een zomerevent, waar mensen die wachtten op een maatje konden speeddaten met geïnteresseerde vrijwilligers;
  • Ontwikkelen en verspreiden van persmaterialen zoals een persbericht en persfoto;
  • Warm maken van landelijke en lokale media om aandacht te besteden aan de campagne en om een verslag te maken van het speeddate-event.

Het resultaat
Het Parool, Echo en Amsterdam FM besteedden allen aandacht aan de start van de campagne. De Telegraaf deed uitgebreid verslag van het speeddate event, net als Magazine MUG. En, last maar zeker not least: veel nieuwe (ruim 300!) geïnteresseerden meldden zich door de campagne aan bij De Regenboog Groep.