Nieuws

300 miljoen opgehaald voor het versnellen van de duurzaamheidstransitie via DuurzaamInvesteren.nl

01 augustus 2023
DuurzaamInvesteren.nl heeft in totaal 300 miljoen euro opgehaald voor het versnellen van de duurzaamheidstransitie. Dankzij investeerders zijn via het platform sinds de oprichting in 2013 in totaal 248 duurzame projecten gesteund, via zowel projectfinancieringen als groeifinancieringen. Het merendeel van de projecten op DuurzaamInvesteren.nl richt zich op het versnellen van de duurzame energietransitie. Daarbij ziet het platform een groeiende interesse in projecten die duurzame energie toegankelijker maken voor particulieren, zoals batterijen, laadpalen en warmtepompen.

Dennis Kromhout van der Meer, CEO DuurzaamInvesteren.nl, ziet dat er een grote rol is weggelegd voor particulieren die zelf hun energie opwekken en opslaan én tegelijkertijd bezuinigen op uitstoot. “Zonnepanelen huren via HalloStroom, het installeren van een warmtepomp via HeatTransformers en grootschalige duurzame energieopslag via Giga Storage, maken duurzame energie toegankelijk voor een grote groep mensen die vervolgens niet meer alleen afhankelijk zijn van grote, gecentraliseerde leveranciers. Refurb Battery Operations B.V. doet dit bijvoorbeeld door batterijcellen voor e-bikes een tweede circulaire leven te geven. Hiermee wordt de milieubelasting teruggedrongen en worden schaarse materialen optimaal benut. Dit soort innovaties zijn de toekomst, wat de groeiende interesse in deze projecten verklaart.”

Naast initiatieven die de duurzame energietransitie versnellen, vindt DuurzaamInvesteren.nl het belangrijk dat iedereen kan investeren in vergroening, daarvan kan profiteren én daarnaast zelf een keuze heeft in wat voor hen interessant is. “Op ons platform zijn veel verschillende type projecten te vinden, van plantaardige voeding tot circulaire economie en dus duurzame energie,” aldus Kromhout.

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer