Nieuws

300 miljoen opgehaald voor het versnellen van de duurzaamheidstransitie via DuurzaamInvesteren.nl

01 augustus 2023
DuurzaamInvesteren.nl heeft in totaal 300 miljoen euro opgehaald voor het versnellen van de duurzaamheidstransitie. Dankzij investeerders zijn via het platform sinds de oprichting in 2013 in totaal 248 duurzame projecten gesteund, via zowel projectfinancieringen als groeifinancieringen. Het merendeel van de projecten op DuurzaamInvesteren.nl richt zich op het versnellen van de duurzame energietransitie. Daarbij ziet het platform een groeiende interesse in projecten die duurzame energie toegankelijker maken voor particulieren, zoals batterijen, laadpalen en warmtepompen.

Dennis Kromhout van der Meer, CEO DuurzaamInvesteren.nl, ziet dat er een grote rol is weggelegd voor particulieren die zelf hun energie opwekken en opslaan én tegelijkertijd bezuinigen op uitstoot. “Zonnepanelen huren via HalloStroom, het installeren van een warmtepomp via HeatTransformers en grootschalige duurzame energieopslag via Giga Storage, maken duurzame energie toegankelijk voor een grote groep mensen die vervolgens niet meer alleen afhankelijk zijn van grote, gecentraliseerde leveranciers. Refurb Battery Operations B.V. doet dit bijvoorbeeld door batterijcellen voor e-bikes een tweede circulaire leven te geven. Hiermee wordt de milieubelasting teruggedrongen en worden schaarse materialen optimaal benut. Dit soort innovaties zijn de toekomst, wat de groeiende interesse in deze projecten verklaart.”

Naast initiatieven die de duurzame energietransitie versnellen, vindt DuurzaamInvesteren.nl het belangrijk dat iedereen kan investeren in vergroening, daarvan kan profiteren én daarnaast zelf een keuze heeft in wat voor hen interessant is. “Op ons platform zijn veel verschillende type projecten te vinden, van plantaardige voeding tot circulaire economie en dus duurzame energie,” aldus Kromhout.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer