Nieuws

Aniek Zwemer (26) versterkt team pr- en communicatiebureau De Wolven

26 juli 2023

Aniek Zwemer (26) is gestart als communicatieadviseur bij pr- en communicatiebureau De Wolven in Amsterdam. Aniek houdt zich met veel passie bezig met maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, diversiteit en (internationale) politiek. Afgelopen jaren heeft zij zich met name gefocust op dat laatste als redacteur voor parlement.com en binnen het jongerenproject Generatie aan Zet. Aniek zal deze maatschappelijke blik blijven inzetten voor De Wolven.

Aniek heeft Geschiedenis gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en rondde haar master Internationale Betrekkingen af aan Universiteit Leiden. Tijdens haar studies hield zij bezig met een diversiteit aan maatschappelijke thema’s in internationale context, zoals gendergelijkheid en mensenrechten. Hierin onderzocht zij ook regelmatig de rol van de media, zoals in haar master scriptie, waarin zij de macht van de Qatarese nieuwszender Al Jazeera bestudeerde in de context internationale politieke relaties van dat land.

‘Communicatie speelt een belangrijke rol op ieder vlak van onze samenleving. Tijdens mijn studies en werk heb ik mij hier op zowel wetenschappelijk als journalistiek niveau mee beziggehouden. Het is voor mij daarom belangrijk dat een belangrijke boodschap op interessante en toegankelijke wijze gecommuniceerd wordt én daardoor impact maakt. Vanuit mijn positie bij De Wolven zal ik me hier verder voor inzetten. Dit zal met de maatschappelijke insteek van het bureau zeker lukken,’ aldus Aniek.

Maatschappelijke thema’s toegankelijk voor iedereen
Naast haar studie was Aniek onderdeel van het schrijfteam van Milieudefensie Jong, om zoveel mogelijk jongeren bewust te maken van de urgentie van klimaatverandering. Tijdens haar werk als redacteur voor parlement.com zette zij zich in om het Nederlandse parlementaire systeem zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Binnen het jongerenproject Generatie aan Zet bouwde zij hierop voort door jongeren te begeleiden bij het omzetten van hun idealen naar impact in de praktijk. Bij De Wolven past ze deze ervaring toe bij het schrijven van rake verhalen, strategieën, campagnes en concepten voor klanten als Rotterdam School of Management, duurzame vloerenfabrikant Interface en de Heineken Prizes voor kunst en wetenschap.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer