Nieuws

Psychologische thriller Night Shift in première tijdens IFFR

21 december 2015

Film en theater komen samen tijdens spannende drive-in movie

Op 29 januari 2016 gaat de psychologische thriller Night Shift tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam in première bij de Rotterdamse Schouwburg. Niet de theaterzaal, maar een ondergrondse parkeergarage vormt het toneel voor deze bloedstollende drive-in movie. Vanachter het stuur van je auto kijk je naar een meeslepende film over een jonge therapeute die steeds meer verstrikt raakt in het leven van haar patiënt. Al gauw merk je dat de garage geen willekeurige plek is, maar een belangrijke locatie voor het plot. Als dan ineens de acteurs de parkeergarage binnenlopen, beleef je de ontknoping live. 

Night Shift is op geen enkele manier een reguliere voorstelling. De toeschouwer wordt geconfronteerd met een mix tussen film, theater, ervaring en werkelijkheid. Artistiek leiders Cat Smits en Puck van Dijk zijn met PLAY Productions de makers en bedenkers van Night Shift. PLAY Productions creëert een filmervaring met een extra dimensie door theater en film op een bijzondere locatie te combineren. Het totaal concept is gebaseerd op de kijkcultuur van nu, net als in recente films en series staan hoge beeldkwaliteit en een intrigerende verhaallijn centraal.

Scenario
Lisa werkt als therapeute bij Night Shift, een onorthodoxe praktijk gespecialiseerd in het behandelen van ernstige vormen van slapeloosheid door middel van een extreem rollenspel. Night Shift zet ‘stand-in-therapeuten’ in die bij patiënten thuis komen en ‘s nachts bij ze in bed gaan liggen. Weduwnaar Simon roept de hulp van Night Shift in omdat hij niet meer slaapt sinds hij zijn vrouw Gwen heeft verloren aan kanker. Als onderdeel van de therapie speelt Lisa dat ze Gwen is. Maar ondertussen raakt Simon tijdens zijn therapiesessies alle besef van realiteit kwijt. Wanneer Lisa vervolgens een belangrijke ontdekking over haar patiënt doet, beseft ze dat ze in groot gevaar is. Een spannende ontknoping van de film volgt live in de parkeergarage.

Speeldata en kaartverkoop
Rotterdam: 28 (voorpremière), 29 (première) en 30 januari en 4, 5 en 6 februari. Dagelijks twee voorstellingen. Aanvang om 17.00 uur en 20.30 uur. Duur van de voorstelling is ± 60 min. De kaartverkoop loopt via de website van de Rotterdamse Schouwburg.

Locatie
Museumpark garage Rotterdam. Adres Museumpark, 3015 CB Rotterdam.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer