Nieuws

ASN Bank haalt De Wolven aan boord

24 januari 2018
Het Amsterdamse pr- en communicatiebureau zet huidige campagne kracht bij met publiciteit

ASN Bank is een samenwerking aangegaan met De Wolven voor het genereren van media-aandacht rondom hun huidige klimaatcampagne. Het doel van deze campagne is het claimen van de positie als dé klimaatbank van Nederland.

Monique Messelink, communicatiemanager ASN Bank: “Wij hebben voor De Wolven gekozen vanwege hun duurzame profiel en hun kennis van het medialandschap. We kijken uit naar een mooie samenwerking, waarin we verder bouwen aan de herkenbaarheid van ASN Bank als de klimaatbank van Nederland.”

Eva Wolf, mede-eigenaar De Wolven: “ASN Bank is voor ons echt een droomklant en past uitstekend in ons portfolio waar steeds meer duurzame organisaties een plek vinden. Daarnaast is het klimaat een hot topic en kun je met duurzaam bankieren een enorme bijdrage hieraan leveren. Veel mensen hebben dat alleen nog niet door. Wij willen bijdragen aan een mindshift.”

Lopende campagne
Eind 2017 startte de klimaatbank-campagne, ontwikkeld door reclamebureau Selmore, op radio, TV en online. In deze campagne spelen verschillende fantasiedieren de hoofdrol, zoals het Gewoontedier, de Eendagsvlieg en de Aardkloothommel. Aan ieder dier wordt op een eigen manier uitgelegd dat ze bij ASN Bank moeten zijn als ze willen dat hun geld bijdraagt aan een beter klimaat. Met de campagne wil de bank een nieuwe, jongere doelgroep aanspreken.

Positionering
Dat ASN Bank zich positioneert als klimaatbank is een logische stap. ASN Bank besloot vier jaar geleden dat in 2030 alle investeringen netto klimaatneutraal moeten zijn. Dat betekent dat alle financieringen en beleggingen van ASN Bank en de ASN Beleggingsfondsen samen geen negatieve impact hebben op het klimaat. Inmiddels heeft zij de doelstelling om netto klimaatneutraal te worden voor 75,5% behaald. In januari 2018 kondigde de bank aan haar doelstelling te hebben bijgesteld naar klimaatpositief in 2030. De bank wil hiermee opnieuw het voortouw nemen in het stimuleren van duurzame vooruitgang.

MEER NIEUWS

01-03-2024

De Wolven zoekt een pr- en communicatieadviseur

Lees meer
09-01-2024

Patagonia Worn Wear tour keert terug naar sneeuwbestemmingen in Europa

Lees meer
09-01-2024

Kvik introduceert designkeuken Noliam in arizona beige en wood

Lees meer
18-12-2023

VPRO Cinekid Top 100 beste jeugdfilms 2023 bekend

Lees meer
15-12-2023

ScaleUp Dashboard 2023: voor het eerst in jaren weer meer snelgroeiende bedrijven in Nederland

Lees meer