Nieuws

Start van de derde Week van de Circulaire Economie

16 januari 2018

Meer dan 60 evenementen rondom circulariteit

Vandaag start de derde week van de Circulaire Economie. Tot en met vrijdag 19 januari openen circulaire koplopers hun deuren om anderen te inspireren. Door het hele land zijn er meer dan 60 evenementen te bezoeken, van workshop tot lezing en van keukentafelgesprek tot ontbijtsessie. Daarnaast geeft Nederland Circulair! beginnende ondernemers een kickstart met de actie Circular Power in 24 hours.

Bedrijven en organisaties laten tijdens de Week zien dat circulair ondernemen niet alleen noodzakelijk is, maar ook enorm kansrijk. Het doel van de Week is om bezoekers te inspireren ook circulaire stappen te zetten en hen daarbij concrete handvatten te geven. Verwacht do’s & don’ts en best and worst practices van experts die nu al slim, circulair ondernemen.

Wat er te doen is
De evenementen lopen uiteen van circulaire inspiratiesessies tot recycleworkshop en van een werkconferentie met Rijkswaterstaat en ProRail tot een circulaire fietstocht. Je kunt meedoen aan de Funky Phone Challenge of binnenkijken bij Zero Waste Lab. Ook zijn er ontbijtsessies als de BreakfastBreak bij Roetz Fair Factory en het Circular Business Breakfast.

Bekijk de volledige agenda op: https://www.deweekvandecirculaireeconomie.nl

Circular Power
Met de actie Circular Power in 24 hours maakt tijdens de Week elke dag één vraagsteller via Twitter kans op een match op maat binnen 24 uur. Nederland Circulair! koppelt hen aan een relevant contact of inspiratiebron om prangende vragen te beantwoorden. Stel de circulaire vraag in een tweet van max. 280 tekens aan @NLcirculair, met #CircularPower en #WeekvandeCE. De redactie van @NLcirculair verzamelt alle vragen en kiest per dag één vraag uit voor #CircularPower in 24 Hours. Als er daarna nog uitgebreider advies nodig is, kan er een aanvraag ingediend worden voor Ondersteuning op Maat van Nederland Circulair! en ontvangt men twaalf uur kosteloos consult van experts.

HAVEP
De Week van de Circulaire Economie wordt mede mogelijk gemaakt door HAVEP. Zij produceren sinds enkele jaren recyclebare bedrijfskledinglijnen, in 2025 moet 90 procent van het assortiment circulair zijn. CEO Anna van Puijenbroek: “Met de koers die we anderhalf jaar geleden hebben ingezet willen we niet alleen groei realiseren maar tegelijkertijd een duurzame toekomst voor de komende generaties. HAVEP bestaat ruim 150 jaar en om het bedrijf nog eens zo lang mee te geven, moeten we verduurzamen. Dat betekent dat we onze kennis nog verder moeten uitbreiden op het gebied van duurzaam ondernemen. Dat kunnen we absoluut niet alleen en daarom is de Week van de Circulaire Economie ook zo belangrijk, zo ontmoeten we gelijkgestemden en kunnen we kennis delen. Niet alleen binnen de textielsector maar juist ook door te kijken hoe andere branches dit aanpakken.”

 

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer