Nieuws

AutoStore draait recordjaar in Europa

17 maart 2021

Element Logic doorbreekt omzetgrens van 100 miljoen euro in 2020

Element Logic, de eerste AutoStore-distributeur van de wereld, heeft zijn omzet het afgelopen jaar zien stijgen met veertig procent. Door de enorme impuls in online winkelen, leggen bedrijven meer focus op de efficiëntie van processen, zoals opslag en orderpicking. Ook de uitbreiding naar nieuwe markten verstevigde de groei. Het Noorse bedrijf heeft sinds 2020 een vestiging in Nederland. Rob Pauls, managing director Benelux: “De opmars van de e-commerce in Nederland zorgt ook lokaal voor steeds meer vraag naar flexibele en duurzame oplossingen voor het magazijnbeheer.”

Element Logic is gespecialiseerd in de robotoplossing AutoStore en heeft in 2020 verschillende records behaald. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) bedraagt 16 miljoen euro en vertegenwoordigt een groei van honderd procent in vergelijking met 2019. De orderportefeuille kende ook een recordbedrag met een groei van zestig procent tot 64 miljoen euro. De omzet passeerde 100 miljoen euro in 2020.

Kleine distributiecentra winnen terrein 

Met de toenemende vraag van online shoppers wordt ook de behoefte om sneller te leveren groter, waardoor er nieuwe eisen ontstaan voor efficiënte logistiek. Rob Pauls: “Een verschuiving naar kleinere magazijnen dichter bij de klanten zorgt voor die snelle levering. Ook deskundigen voorspellen dat deze trend doorzet in Nederland[1]. Er zit een maximumcapaciteit aan de ruimte in het magazijn, zeker bij een klein DC. In plaats van meer vierkante meters, benut je met een AutoStore-systeem de ruimte maximaal en kun je in dezelfde ruimte een grotere productie draaien.”

AutoStore in Nederland

Een van de bedrijven die een nieuw geautomatiseerd opslag- en orderpicksysteem van Element Logic in gebruik heeft genomen is Solar Nederland, een sourcing en services onderneming op het gebied van elektrotechniek, verwarming en sanitair en ventilatietechniek. De AutoStore-installatie in het warehouse in Alkmaar bestaat uit 43.000 opslagbakken, vijftig robots, en zestien werkstations.

“Een robotmagazijn verhoogt onze orderpickcapaciteit en optimaliseert onze bedrijfsprocessen om bestellingen blijvend snel en correct te leveren”, zegt Michiel Rohrman, Managing Director Solar Nederland. “Zo kunnen wij orders sneller verzamelen, met een lage foutkans. En onze klanten profiteren daarnaast ook van voordelen zoals consolidatie van kleingoed en minder risico op schade.”

Weten hoe AutoStore werkt? 

Element Logic heeft in een korte video het proces van het AutoStore-systeem in beeld gebracht.


 


[1] Sectorprognose ABN AMRO 2021

MEER NIEUWS

09-11-2022

Online marktplaats refurbed breidt productaanbod in Nederland uit met refurbished gameconsoles

Lees meer
08-11-2022

Mascha Halberstad wint Burny Bos Eigenwijsprijs 2022

Lees meer
08-11-2022

Nederlandse energiecoöperaties slaan handen ineen om energiesituatie huishoudens te verbeteren

Lees meer
03-11-2022

Boeklancering ‘Ik wil je iets vertellen’: Een prentenboek dat kinderen helpt praten over nare ervaringen

Lees meer
03-11-2022

Museumnacht Amsterdam zet dit jaar meer in op inhoudelijk programma

Lees meer