Nieuws

Interface innoveert met eerste CO2-negatieve tapijttegels

24 maart 2021

Belangrijke stap op weg naar een klimaatneutrale gebouwde omgeving

Na een langdurig traject van onderzoek, innovatie en doorontwikkeling brengt duurzame vloerenfabrikant Interface vandaag haar eerste collectie met CO2-negatieve tapijttegels in Europa op de markt: Embodied Beauty™. Om dit te realiseren ontwikkelde het bedrijf een nieuwe backing (tapijtrug) die meer CO2 opslaat dan ooit tevoren. Deze innovatie, genaamd CQuest™ BioX, resulteert in combinatie met speciale garens en micro-tuftprocessen in een (van cradle-to-gate) CO2-negatieve tapijttegel. Dit betekent dat er met het maken van het product meer CO2 uit de atmosfeer wordt gehaald dan dat er wordt uitgestoten. Het is een belangrijke stap in de Climate Take Back-missie van Interface om tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn. Daarnaast lanceert Interface vandaag een CO2-negatief microtuft-product, Flash Line, gemaakt met 100% gerecycled garen en 86% recycled en biobased materialen.

“CO2 is op zichzelf niet goed of slecht, we hebben er nu alleen te veel van op de verkeerde plek, in de atmosfeer,” legt Leenaars uit. “Het is daarom essentieel om als maatschappij onze CO2-uitstoot drastisch te verlagen, natuurlijke ecosystemen te herstellen, te beschermen en te onderzoeken hoe er met innovaties CO2 kan worden opgeslagen. Eén van de vier pijlers waarop de Climate Take Back-missie is gebaseerd, is: ‘Love Carbon’. We hebben gezocht naar hoe CO2 kan functioneren als bouwsteen voor onze producten en hoe we producten kunnen ontwikkelen met CO2-negatieve materialen. Dit heeft tot de nieuwe CQuest™ backings geleid.”

CO2-negatieve onderneming in 2040
De ontwikkeling van een CO2-negatieve tapijttegel is een belangrijke mijlpaal in de ambitieuze klimaatmissie van Interface: een bijdrage leveren aan het omkeren van de opwarming van de aarde en tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming zijn. Sinds 2018 zijn alle producten van het bedrijf CO2-neutraal over de gehele productlevenscyclus. Dit is via het Carbon Neutral Floors™ Programma dat wordt geverifieerd door een onafhankelijke derde partij. Nu komt de pionier op het gebied van duurzaamheid met een volgende innovatie. Lees meer. 

Embodied Beauty ™
De eerste collectie met C02-negatieve producten toont aan dat ontwerpen met aandacht voor zowel klimaat als goed ontwerp hand in hand gaan. Embodied Beauty™ is ontworpen door Kari Pei, vice-president Global Product Design bij Interface. Inspiratie haalde Pei uit de Japanse cultuur, in het bijzonder de Japanse esthetiek van restauratie en de schoonheid van de veranderende natuur. Lees meer.

Flash Line
Naast drie ontwerpen uit de Embodied Beauty™- collectie is ook Flash Line onderdeel van Interface’s eerste portfolio met CO2-negatieve tapijttegels. Voor de productie van de compacte microtuft-tapijttegel is minder garen nodig. Dit door gebruik van speciale garen en een uniek tuftproces. De microtuft-tapijttegel is gemaakt met 100% gerecycled garen en bevat 86% gerecycled en biobased materialen. Flash Line wordt standaard geleverd met de nieuwe CQuest ™ BioX-backing. Lees meer. 

Kijk op de website van Interface voor meer informatie over de CO2-negatieve producten en over de inspanningen van het bedrijf om haar eigen CO2-voetafdruk en die van de gebouwde omgeving te verkleinen.

MEER NIEUWS

01-03-2024

De Wolven zoekt een pr- en communicatieadviseur

Lees meer
09-01-2024

Patagonia Worn Wear tour keert terug naar sneeuwbestemmingen in Europa

Lees meer
09-01-2024

Kvik introduceert designkeuken Noliam in arizona beige en wood

Lees meer
18-12-2023

VPRO Cinekid Top 100 beste jeugdfilms 2023 bekend

Lees meer
15-12-2023

ScaleUp Dashboard 2023: voor het eerst in jaren weer meer snelgroeiende bedrijven in Nederland

Lees meer