Nieuws

Batavia Stad test tweedehands winkel met JUTKA & RISKA

05 oktober 2023

Eerste tweedehands winkel in Nederlands outlet shoppingcentrum

Batavia Stad Fashion Outlet gaat voor de maand oktober een nieuwe samenwerking aan met vintagewinkel JUTKA & RISKA. Vanaf dit weekend bundelen de twee merken hun krachten om de allereerste tweedehands winkel te openen in een Nederlands outlet shopping centrum. Deze zet markeert een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst in de mode-industrie. Het initiatief wordt georganiseerd in het kader van de duurzaamheidsmaand Go Beyond, waarmee Batavia Stad haar duurzame ontwikkelingen viert.

“Batavia Stad hoopt met deze samenwerking het winkelaanbod te verduurzamen en te begrijpen of er plaats is voor tweedehandskleding in een outlet centrum. Duurzaamheid is voor ons een essentieel speerpunt en een tweedehands aanbod is daarin een belangrijk volgende stap,” aldus Olivier van Veen, Marketing Director voor Batavia Stad. Al eerder ging Batavia Stad een samenwerking aan met tweedehands designer winkel The Next Closet, maar deze pop-ups zijn nog nooit langer dan een weekend geweest.  

Oude kleding een nieuw leven
Bezoekers van de JUTKA & RISKA winkel kunnen naast het shoppen van het tweedehands aanbod ook hun oude garderobe op verschillende manieren een nieuw leven geven: door hun ongedragen items te pimpen, te laten repareren of in te wisselen voor shoptegoed. 

Toewijding aan een duurzamere toekomst
Batavia Stad legt grote nadruk op verantwoord ondernemen en zet zich in voor een duurzamere planeet. Als onderdeel van het moederbedrijf VIA Outlets heeft Batavia Stad als doel om tegen 2050 een netto nul-koolstofimpact te bereiken in haar gehele waardeketen. Als een toonaangevende bestemming voor premium winkelen heeft Batavia Stad concrete stappen ondernomen om dit doel te verwezenlijken, onder andere door het organiseren van interactieve workshops voor          hun merkpartners over duurzaamheid. Bovendien heeft het outlet centrum groene leaseclausules geïmplementeerd die hebben geleid tot een daling van 62% in energieverbruik en 10% in waterverbruik tussen 2019 en 2022.

Sustainability Month: Go Beyond
Batavia Stad richt zich niet alleen op haar eigen impact en die van haar retailers, maar vindt het ook belangrijk om de consument mee te nemen op deze reis. Daarom organiseren ze in de maand oktober een Sustainability Month met het thema Go Beyond, waarin Batavia Stad haar successen viert en vooruitkijkt naar een groenere toekomst.

Tijdens deze maand kunnen bezoekers naast winkelen genieten van verschillende activiteiten, zoals workouts met voormalig profvoetballer Anouk Hogendijkeen, vegan eten van de foodtruck van Karma Kebab en een pop-up store van studenten van de HvA met duurzame initiatie

KEYWORDS

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer