Nieuws

Interface introduceert internationale tapijttegelcollectie Past Forward

10 oktober 2023

De collectie is geïnspireerd op het 50-jarig bestaan van het duurzame vloerenbedrijf

Internationaal duurzaam vloerenbedrijf Interface lanceert vandaag haar nieuwste collectie tapijttegels ‘Past Forward’. De collectie is een eerbetoon aan 50 jaar innovatie op het gebied van modulaire tapijttegels en is wereldwijd verkrijgbaar. Past Forward combineert iconische ontwerpen uit eerdere collecties met opvallende nieuwe patronen en kleurenpaletten, inspelend op de behoeften van nu. De tapijttegels uit Past Forward zijn gemaakt van 100% gerecycled nylon. Net zoals alle vloeren van Interface, is Past Forward CO2-neutraal gedurende de levenscyclus, als onderdeel van het door derden geverifieerde Carbon Neutral Floors™-programma.

“Past Forward is geïnspireerd op meubeldesign uit de jaren 60 en 70 en het behoud van erfgoed. Het biedt een terugblik op 50 jaar tapijttegelontwerp van Interface. Om de romantiek en ontwikkeling van deze historische designs vast te kunnen leggen waren onderzoek en gesprekken met pioniers van de tapijttegelproductie onderdeel van het ontwerpproces,” aldus David Oakey, oprichter van David Oakey Designs en exclusieve productontwerper voor Interface. “Het resultaat is een veelzijdige collectie, waarmee uniek expressieve, serene en stijlvolle ruimten ontstaan. Past Forward is geïnspireerd door Axminster- en Wilton-designs en handgeschilderde motieven, die creatief zijn vormgegeven met de geavanceerde hedendaagse tufttechnologie.”

50 jaar iconisch design in een nieuw jasje
Met 14 producten in een gedurfd kleurenpalet geeft Past Forward een moderne draai aan decennia oude ontwerpen, met de combinatie van retro charme en moderne designinterpretaties. De collectie biedt een assortiment aan dynamische tapijttegelstijlen, waaronder weelderige rococo en renaissance visuals, retropatronen, vintage-geïnspireerde patchworkstijlen en traditionele Turkse motieven.

Past Forward is ontworpen als een innovatieve oplossing voor grote vloeroppervlakken en kan ruimtes definiëren voor ontspanning, productiviteit, of gezamenlijke werkzaamheden. De stijlen kunnen tevens kamerbegrenzingen afkaderen, bewegwijzering ondersteunen of van wand-tot-wand worden gelegd voor een maximaal effect.

De collectie kan worden gecombineerd met andere tapijttegels van Interface, nora®-rubber en LVT-stijlen.

Toewijding aan duurzaamheid
De Past Forward-collectie combineert designerfgoed met moderne vindingrijkheid en reflecteert de toewijding van Interface aan een duurzame toekomst. Door gebruik te maken van processen en gerecycled materialen met een kleine CO2-voetafdruk, is de collectie afgestemd op Interface’ doel om de uitstoot te verminderen en tegelijkertijd klanten te helpen hun CO2-voetafdruk te beperken van de ruimtes die zij creëren.

Past Forward is gemaakt van 100% gerecycled nylon. Afhankelijk van de stijl en backing, ligt de CO2-voetafdruk van de tapijttegels tussen 3,43 – 4,89 kg CO2/m2 kg CO₂e/m².

Net zoals alle vloeren van Interface, is Past Forward CO2-neutraal gedurende de levenscyclus, als onderdeel van het door derden geverifieerde Carbon Neutral Floors™-programma.

Ga voor meer informatie over de collectie naar http://www.interface.com/pastforward.

KEYWORDS

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer