Nieuws

Bijzondere afsluiting KRACHT on Tour

17 november 2015

Twee jaar lang bezocht minister Jet Bussemaker zes regio’s om aandacht te vragen voor de economische zelfstandigheid van vrouwen. Aanleiding voor Bussemakers emancipatietour is dat de helft van de Nederlandse vrouwen financieel niet op eigen benen kan staan.  Dat maakt hen onnodig kwetsbaar wanneer zij er alleen voorkomen te staan. Bussemaker maakte afspraken met werkgevers en gemeenten uit deze regio’s om vrouwen aan werk te helpen. Meer dan duizend vrouwen woonden de bijeenkomsten bij. Op vrijdag 27 november wordt KRACHT On Tour afgesloten met een Grande Finale in de Fokker Terminal. Hare Majesteit Koningin Máxima zal hierbij aanwezig zijn.

KRACHT on Tour is een stimuleringsprogramma dat zich richt op vrouwen die financieel kwetsbaar zijn, omdat ze geen werk hebben of weinig uren werken. In de afgelopen twee jaar zijn veel vrouwen met het programma geïnspireerd om door middel van workshops, discussies en rolmodellen hun eigen talenten te ontdekken en te verzilveren. Het heeft hen geïnspireerd om aan de slag te gaan of deel te nemen aan werkbegeleidings- en opleidingsprogramma’s. De resultaten van twee jaar KRACHT on Tour worden tijdens het slotevent gepresenteerd door Minister Bussemaker.

Netwerken en inspiratie opdoen
Koningin Máxima woont de presentatie van de speciale ‘regiopaviljoens’ bij. In deze paviljoens zijn alle regio’s van de afgelopen twee jaar vertegenwoordigd. Er staan diverse betrokken organisaties, zoals het sociaal en duurzame bedrijf Van Hulley uit Groningen, waar verschillende vrouwen met grote afstand tot de arbeidsmarkt inmiddels een succesvol werktraject hebben afgerond. Ook is De tafel van Eén aanwezig, een project dat vrouwen die niet weten waar ze moeten beginnen, op weg helpt naar een opleiding of een baan. Daarnaast is er een Vraag & Aanbod-bord waar deelnemers kunnen aangeven waar zij naar op zoek zijn of waar zij anderen juist mee kunnen helpen. Bezoekers hebben de mogelijkheid mee te doen aan een van zeven inspirerende workshops. Zo kunnen de deelnemers bijvoorbeeld ontdekken hoe ze beter met hun financiën om kunnen gaan bij How 2 Spend it.

Presentatie opbrengsten regio’s

Minister Bussemaker zal terugblikken op haar KRACHT on Tour en de deals die zij sloot met organisaties en bedrijven om de positie van vrouwen op de werkvloer te verbeteren. Ook gaat de bewindsvrouw met vrouwen in gesprek over het belang van financiële zelfstandigheid en welke stappen zij hebben kunnen zetten na hun deelname aan Kracht on Tour. Ondernemer en schrijfster Annemarie van Gaal is de hoofdgast van de dag. Van Gaal is vooral bekend door haar inzet voor bewustwording in financiële zaken, bijvoorbeeld door haar boeken en tv optredens.

Bekendmaking Joke Smit-Prijs

De bijeenkomst is dit jaar eenmalig het podium voor de bekendmaking van de winnaar van de Joke Smit-Prijs 2015, de Nederlandse regeringsprijs voor vrouwenemancipatie. De prijs beloont het meest vernieuwende initiatief dat de zelfstandigheid van vrouwen een belangrijke stap verder heeft gebracht. Mabel Duchossoy en Crystal Kwee, Vreneli Stadelmaier en Eva Brussaard zijn de drie genomineerden voor de Joke Smit oeuvreprijs 2015. Eén van hen gaat naar huis met een kunstobject én een bedrag van € 10.000.

Tevens is er een aanmoedigingsprijs, waar een bedrag van € 1.000 aan verbonden is. Noëlla de Jager, Mireille van den Berg en Liang de Beer zijn genomineerd voor de aanmoedigingsprijs. De Joke Smit-Prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt. Dit jaar voor de vijftiende keer.

Programma Grande Finale KRACHT on Tour

Datum:                   27 november

Tijd:                          10.00 – 16.00 uur

Locatie:                  Fokker Terminal in Den Haag
Aanmelding: Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het event via http://www.krachtontour.nl/grande-finale/aanmelden-grande-finale/ (toegang is gratis)

Einde bericht

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer