Nieuws

Campagne ‘Discover Your Spot’ maakt millennial bewust van melanoom

04 juli 2018

De Wolven verzorgt opnieuw zomercampagne voor Stichting Melanoom

Deze zomer komt Stichting Melanoom met Discover Your Spot: een nieuwe campagne die inspeelt op het vakantiegevoel. Na de voorgaande campagnes Beste 16-jarige ik, #checkjezelf en Fun in the Sun richt Stichting Melanoom zich dit keer op de millennial. De kennis van millennials over melanoom blijft aanzienlijk achter bij die van de rest van de Nederlandse bevolking, zo blijkt uit onderzoek van de stichting. De internationale campagne is erop gericht jongeren bewuster te maken van het belang van het regelmatig checken van de huid. Pr- en communicatiebureau De Wolven zet, samen met stichting Spot the Dot en creatief productiebedrijf House of Bandits, in op de kracht van (social) media en influencers om de boodschap zo wijd mogelijk te verspreiden.

Onontdekte plekjes
Het middelpunt van de campagne is een aansprekende video met een sterk zomervakantiegevoel, ontwikkeld door creatief productiebedrijf House of Bandits, stichting Spot the Dot en pr-/communicatiebureau De Wolven. In eerste instantie denkt de kijker dat het stelletje in de video een mooi vakantieplekje ontdekt, maar dan komt een confronterende turn. Het ontdekken van de plek gaat eigenlijk over een verdacht plekje, een melanoom op de huid van het meisje. Vandaar de slogan Discover Your Spot. Ze neemt het plekje niet serieus en gaat niet naar een arts. Dit wordt haar fataal, terwijl de kans op genezing juist erg groot is wanneer je er vroegtijdig bij bent.

De campagnevideo Discover Your Spot is te zien via: https://www.youtube.com/watch?v=VZkVcLmYmYQ. Na het zien van de video wordt de kijker doorgestuurd naar de campagnewebsite www.stichtingmelanoom.nl/discoveryourspot. Hierop staat niet alleen meer informatie over melanoom en de risico’s, maar ook zes stappen hoe je jezelf kunt checken.

(Sociale) media
Door de video grootschalig in te zetten op Instagram (en andere social media platformen) en samen te werken met meerdere influencers en mediapartners creëert De Wolven een zo groot mogelijk bereik onder de doelgroep. Daarnaast zet het bureau een ‘free publicity’-traject in. O.a. Elle, Lindanieuws, Nu.nl, NOS op 3 en Hart van Nederland besteedden al aandacht aan de campagne. Ook bij de influencers wordt de video goed ontvangen. Verschillende travel en lifestyle bloggers als Salt in our Hair, That City Chic, Daphne Sonneveld en Jasper de Jong plaatsten de video op hun Instagram en krijgen vele positieve reacties en inmiddels al duizenden views. Verder wordt de campagne gesteund en gedeeld door talloze melanoomorganisaties wereldwijd.

Onwetendheid
Melanoom is de snelst groeiende vorm van kanker wereldwijd, jaarlijks krijgen steeds meer mensen te horen dat ze melanoom hebben. Met name onder millennials is er nog steeds veel onwetendheid en bestaan misvattingen over melanoom. Ook blijkt onder deze doelgroep de urgentie minder groot zichzelf te (laten) checken. Slechts 20% laat dit wel eens doen door een arts, terwijl melanoom in de top-3 staat van meest voorkomende vormen van kanker onder jongeren. Hoog tijd om hier verandering in te brengen.

Succes eerdere campagnes
De bewustwordingscampagnes van Stichting Melanoom en organisaties als KWF en Huidfonds van de afgelopen jaren lijken wel effect te hebben gehad. Uit onderzoek van de stichting blijkt dat het percentage van 20- t/m 50-jarigen dat aangeeft te weten wat een melanoom is, significant is gestegen: van 63% in 2016 naar 71% in 2018. Een bewijs van groeiend bewustzijn rond melanoom in Nederland.

Over Stichting Melanoom
Stichting Melanoom is sinds 1995 de patiëntenorganisatie voor mensen met huid- en oogmelanoom. De missie van Stichting Melanoom: minder melanoom en meer genezing. De kerntaken zijn informatievoorziening, preventie, belangenbehartiging en lotgenotencontact. In 2017 kregen ruim 6.700 mensen in Nederland de diagnose melanoom te horen. Dit aantal stijgt al jaren en treft steeds meer jongeren.

Over De Wolven
De Wolven is een pr- en communicatiebureau gespecialiseerd in rake communicatie en het vergroten van bereik via media en influencers. Het team van media- en communicatie-experts ontwikkelt creatieve communicatiestrategieën, concepten en pr-campagnes voor opdrachtgevers zoals: Nederland Circulair!, ASN Bank, bol.com, College voor de Rechten van de Mens, Circl en Museumplein Limburg. Meer informatie: www.dewolven.com.

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer