Nieuws

De Wolven wint Welcom Amsterdam Communicatie Award 2018 met campagne #ontdekde50plus

06 juli 2018

De Wolven viel gisteravond in de prijzen bij de Welcom Amsterdam Communicatie Award 2018. Jaarlijks wordt deze juryprijs uitgereikt aan de beste communicatiecampagne van het afgelopen jaar. Het Amsterdamse bureau sleepte de prijs binnen met het project #ontdekde50plus voor Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en de Gemeente Amsterdam.

Het doel van de campagne was om de werkloosheid onder vijftigplussers in de gemeente Amsterdam aan te pakken. Deze groep wil namelijk graag aan de slag, maar gemiddeld duurt de zoektocht naar een baan twee jaar en negen maanden. In samenwerking met WSP en de Gemeente Amsterdam bedacht pr- en communicatiebureau De Wolvende campagne #ontdekde50plus om een positief imago van vijftigplussers als werknemers te laten zien en werkgevers te stimuleren hun talenten in te zetten. Daarnaast werkten ook Goodwill & partners, Online Marketing Amsterdam (OMA) en Marije Ravelli Teksten mee aan de campagne.

Werkloze vijftigplussers in beeld
WSP en de Gemeente Amsterdam gingen de uitdaging aan met werkgevers uit de regio om twaalf vijftigplussers aan een bedrijf te koppelen dat bij hen past. Deze twaalf kandidaten stonden symbool voor 8.600 Amsterdammers tussen de 50 en 64 jaar die op zoek zijn naar werk, ieder met zijn eigen achtergrond, interesses en kwaliteiten.

De Wolven gaf de grote groep vijftigplussers een gezicht door hun talenten en eigenschappen in een videopitch in beeld te brengen.Op de campagnepagina www.ontdekde50plus.nlkonden werkgevers de kwaliteiten van deze groep enthousiaste Amsterdammers bekijken. Bovendien kregen ze meer informatie over de voordelen van het aannemen van vijftigplussers. Op deze website introduceerde De Wolven wekelijks twee nieuwe kandidaten gedurende een periode van zes weken.

Succesvol gematcht
De campagne kreeg onder meer aandacht in Metro, op AT5 en werd actief gepromoot richting werkgevers op Facebook en YouTube. In oktober en november 2017 bezochten bijna 7.000 unieke bezoekers de campagnepagina in totaal bijna 10.000 keer. Het resultaat was dat zeven van de twaalf kandidaten binnen een jaar succesvol aan een bedrijf werden gematcht. Bovendien nam de werkloosheid van Amsterdamse vijftigplussers in 2017 af van 8.600 naar 6.200. Hoewel dit niet louter het resultaat is van de campagne, heeft de communicatie hier zeker een bijdrage aan geleverd.

De jury van Welcom was tijdens de prijsuitreiking zeer te spreken over de campagne. Fairouz Kasri, juryvoorzitter Welcom Amsterdam: “De Wolven heeft een belangrijk maatschappelijk issue aan de kaak gesteld. Bovendien was er ruimte voor persoonlijke aandacht en was de campagne stap voor stap goed doordacht.” Welcom prees het feit dat De Wolven met de twaalf vijftigplussers smoel wist te geven aan deze groep werkzoekenden. In april en mei heeft de campagne een vervolg gekregen. Het resultaat van de eerste campagne werd ingezet om opnieuw werkgevers te inspireren om deze doelgroep in dienst te nemen.

Welcom Amsterdam Communicatie Award
Welcom is de oudste communicatievereniging van Nederland. Het netwerk van communicatieprofessionals uit Amsterdam en omstreken reikt de prijs jaarlijks uit voor een campagne die uitblinkt in creativiteit, durf, een scherpe analyse en een vernieuwende aanpak. Het doel van de award is elkaar inspireren en vakmanschap in de schijnwerpers te zetten.

MEER NIEUWS

09-11-2022

Online marktplaats refurbed breidt productaanbod in Nederland uit met refurbished gameconsoles

Lees meer
08-11-2022

Mascha Halberstad wint Burny Bos Eigenwijsprijs 2022

Lees meer
08-11-2022

Nederlandse energiecoöperaties slaan handen ineen om energiesituatie huishoudens te verbeteren

Lees meer
03-11-2022

Boeklancering ‘Ik wil je iets vertellen’: Een prentenboek dat kinderen helpt praten over nare ervaringen

Lees meer
03-11-2022

Museumnacht Amsterdam zet dit jaar meer in op inhoudelijk programma

Lees meer