Nieuws

CHARLIE + MARY ORGANISEERT TRUE FASHION SHOW

12 april 2016

Amsterdamse conceptstore en mode-agentschap Charlie + Mary organiseert op 12 mei aanstaande een event rondom true fashion. Dit evenement, de True Fashion Show genaamd, richt de schijnwerpers op eerlijke mode. Het event bestaat uit een modeshow – hier worden de nieuwe high summer collections van modelabels People Tree, Studio Jux, Wunderwerk en L’Herbe Rouge getoond –, een foto-expositie over duurzame mode en een talkshow. In de talkshow vertellen bekende mode-ondernemers hoe zij verantwoord hun bedrijven runnen. De True Fashion Show wordt mede gerealiseerd door fotografe Laila Cohen en conceptbureau The View Concepts en vindt plaats in aanloop naar World Fair Trade Day op 14 mei.

“Met een evenement rondom eerlijke mode willen we laten zien dat het niet moeilijk is om te kiezen voor mode die zowel stijlvol als goed gemaakt is”, zegt Marieke Vinck, mede eigenaresse van Charlie + Mary. “Dankzij initiatieven als The True Cost – de documentaire van filmmaker Andrew Morgan die de heftige impact van onverantwoorde modeproductie op onze planeet belicht – zijn veel consumenten zich inmiddels bewust van het belang van verantwoord gemaakte fashion. Maar dat duurzame mode ook echt modisch, toegankelijk én betaalbaar kan zijn, weet nog lang niet iedereen.” Met de True Fashion Show wil Charlie + Mary de consument daarom tonen dat je voor true fashion niet hoeft in te leveren op stijl. “We willen laten zien dat mode zowel stijlvol aan de buitenkant kan zijn, als achter de schermen. Dat je je niet alleen goed voelt door het dragen van true fashion, maar er ook fantastisch en très fashionable uit kunt zien.” Het event vindt plaats vlak voor World Fair Trade Day: Deze dag is geïnitieerd door de Britse mode-onderneemster Safia Minney. Minney, oprichtster van People Tree, is aanwezig op de True Fashion Show.

Allround fashionervaring
De True Fashion Show wordt een allround fashionervaring die mode vanuit verschillende perspectieven belicht, vertelt Vinck: De kijker wordt uitgenodigd om vanuit verschillende ooghoeken naar mode te kijken. De catwalkshow, die wordt geproduceerd door The View Concepts, speelt met beeld en geluid en vertelt zo de echte verhalen achter mode. Deze zijn soms mooi, soms schokkend maar ook hoopvol. Op de catwalk worden de high summer collecties van People Tree, Studio Jux, Wunderwerk en L’Herbe Rouge getoond, die vanaf dan ook in de winkels liggen.

Talkshow
Naast de modeshow en een foto-expositie maakt een talkshow onderdeel uit van het programma. Safia Minney, maar ook Carlien Helmink en Doug Mignola – oprichters van respectievelijk Studio JUX en Hoodlamb – gaan hier in gesprek over wat er komt kijken bij het runnen van een eerlijk modelabel. Zo reist Minney regelmatig naar Bangladesh en India om daar met de People Tree-producers aan collecties te werken. In Bangladesh werkt People Tree bijvoorbeeld samen met SWALLOWS, een project dat werk biedt aan 200 vrouwen, die op verantwoorde wijze kleding produceren en daarmee in hun levensonderhoud voorzien. Carlien richtte samen met haar partner Jitske Lundgren een Studio JUX-fabriek op in Nepal, waar Jitske zelf ook lang woonde. Mignola is regelmatig in China om daar samen met producenten aan nieuwe collecties te werken.

Om de toekomst van duurzame mode te vieren, sluit de avond af met een feest, waarbij DJ Daniel Zuur zijn beste ‘tunes’ draait.

Over Charlie + Mary
Charlie + Mary is pionier op het gebied van eerlijke en duurzame mode en promoot ‘True fashion’ in de Benelux. Charlie + Mary bestaat uit een conceptstore in Amsterdam, een online platform en een agentschap. Het bedrijf inspireert consumenten en retailers om meer te willen weten over het verhaal achter kleding en om te kiezen voor een stijl die bij hen past en deze te koesteren. Stijl gaat hierbij niet alleen over ‘good looks’, maar heeft ook te maken met een stijlvol verhaal achter het kledingstuk. Meer informatie: www.charliemary.com / http://agency.charliemary.com

Over de True Fashion Show
Tickets zijn verkrijgbaar via Pakhuis de Zwijger: https://dezwijger.nl/programma/true-fashion-show-be-an-agent-for-change
Meer informatie: https://charliemary.com/truefashionshow

Kaarten voor het event kosten 15 euro. Opbrengsten van de kaartverkoop gaan naar SWALLOWS.

PARTNERS: Pakhuis de Zwijger, ASN Bank, De Wolven, Ecodrukkers, Buro Curious

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer