Nieuws

Circl start circulaire podcastserie met behulp van De Wolven

13 november 2018

Alles over de wereld van circulariteit met innovatieve ondernemers en experts

Circl is een nieuwe podcastserie gestart over de enorme potentie van circulariteit en de toepassingen hiervan in de praktijk. Het circulaire clubhuis op de Amsterdamse Zuidas neemt de luisteraar mee naar verschillende evenementen en laat pioniers aan het woord. Verwacht inspirerende, andersdenkende ondernemers, wetenschappers en creatievelingen die op hun eigen manier bijdragen aan een circulaire economie. Iedere maand staat in het teken van een ander thema; de eerste van drie afleveringen over design staat vandaag online. De serie wordt gemaakt in samenwerking met vaste pr-partner De Wolven.

Voor Circl staat kennisdeling voorop. In het volledig circulair gebouwde paviljoen worden bijeenkomsten, workshops en kennissessies georganiseerd, rondleidingen gegeven en zijn er inspirerende exposities te zien. Allemaal met als doel de maatschappij te bewegen richting een duurzame wereld. Met de hulp van het Amsterdamse pr- en communicatiebureau De Wolven zijn podcasts nu ook toegevoegd als communicatiemiddel. De populariteit van podcasts in Nederland maakt het een ideaal medium om een groter publiek op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de kansen van circulariteit.

Alles begint met design

De eerste drie afleveringen staan in het teken van design. Alles om ons heen is ontworpen en designers staan aan het begin van het circulaire en duurzame productieproces. Hoe passen ontwerpers en kunstenaars circulariteit en duurzaamheid toe zonder concessies te doen aan esthetiek en kwaliteit? Experts van Circl gaan met hen in gesprek over de waarde van materialen en het hergebruik hiervan.

Aflevering 1: From Trash to Treasure (vandaag online)
Opgenomen vanuit Circl tijdens de eerste editie van de expositie ‘From Trash to Treasure’. Expert Rose-Ann Lum Chou gaat in gesprek met de initiatiefnemers van de expositie; Marijn Muller en Pien Rademakers over het design van de toekomst, inspirerende voorbeelden en dilemma’s in de designindustrie.

Aflevering 2: Bewustwording en impact door design
Kunstenaarsduo Les Deux GarÇons en kunstenaar Florentijn de Boer presenteren hun circulaire ontwerpen tijden de expositie ‘From Trash to Treasure’. Expert Rose-Ann spreekt hen over de betekenis van circulariteit voor hun werk, waar zij hun inspiratie vandaan halen, maar vooral over hoe het werken met restmaterialen onze wereld een mooiere plek maken.

Aflevering 3: Circulariteit en textielambacht op de Dutch Design Week
Circl’s razende reporter Malu Hilverink bezoekt Marijn Muller, oprichter en eigenaar van Cartoni design, en Annemieke Koster, oprichter en eigenaar van de duurzame weverij Enschede textielstad. Beide presenteren hun werk tijdens de Dutch Design Week. Malu ontdekt hoe beide ontwerpers hoogwaardige (design)producten maken, zonder nieuwe grondstoffen te gebruiken, en leert over slow design en recycling van stoffen.

De eerste aflevering van de circulaire podcastserie is vanaf vandaag te beluisteren.

MEER NIEUWS

01-03-2024

De Wolven zoekt een pr- en communicatieadviseur

Lees meer
09-01-2024

Patagonia Worn Wear tour keert terug naar sneeuwbestemmingen in Europa

Lees meer
09-01-2024

Kvik introduceert designkeuken Noliam in arizona beige en wood

Lees meer
18-12-2023

VPRO Cinekid Top 100 beste jeugdfilms 2023 bekend

Lees meer
15-12-2023

ScaleUp Dashboard 2023: voor het eerst in jaren weer meer snelgroeiende bedrijven in Nederland

Lees meer