Nieuws

De Wolven en Grrr zetten tanden in amateurkunstcampagne

31 mei 2016

Amsterdamse bureaus ontwikkelen campagne ‘iktoon’ om amateurkunst breed op de kaart te zetten

Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. De pareltjes die zij voortbrengen, blijven echter vaak onbelicht. Om amateurkunst zichtbaarder te maken, schakelden LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) en Stichting WAK Nederland (Week van de Amateurkunst) pr-bureau De Wolven en creative agency Grrr in. Samen ontwikkelden ze de landelijke campagne iktoon, een platform dat amateurkunstenaars voor het voetlicht brengt.

De iktoon-campagne bestaat uit een online platform in combinatie met een social media en pr-campagne. De campagne is gebaseerd op een bottom-up strategie: de kunstenaars hebben de middelen om zelf campagne te voeren. Zo kan je als kunstenaar je eigen poster maken in de stijl van iktoon en kan je jezelf toevoegen aan een landelijke agenda of je eigen persbericht versturen en Facebookpagina vullen.

Juni in teken amateurkunst
De iktoon-campagne startte op zondag 29 mei officieel in Veghel. Hier traden diverse artiesten uit de regio op. Ook Mark Tuitert, naast voormalig Olympisch kampioen op de 1500 meter schaatsen tevens een gepassioneerd muzikant, toonde hier zijn kunst aan het publiek. De gehele maand juni, tonen Nederlanders die in hun vrije tijd creatief actief zijn, hun werk. Van rapdichten, zingen in koren en vloggen tot stand-up comedy. Op meer dan 1000 locaties en podia in meer dan 150 gemeenten kunnen bezoekers de komende weken kunst kijken en van dichtbij beleven. Vanaf nu staat juni jaarlijks in het thema van amateurkunst, binnen iktoon die het hele jaar de amateurkunstenaar zichtbaar maakt.

iktoon
Op initiatief van het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) en Stichting WAK Nederland (Week van de Amateurkunst) bundelen vijftien partners in de kunst- en cultuursector de krachten onder de noemer iktoon. Fondsen, landelijke kunst- en cultuurorganisaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) tonen samen hoeveel, hoe divers en hoe kleurrijk kunst in Nederland is. Vanuit de opdrachtgever is Ciska Rugers verantwoordelijke voor de gehele campagne. Kijk voor meer informatie, activiteiten en de festivalagenda op www.iktoon.nl / www.facebook.com/iktoon / www.instagram.com/iktoon2016

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer