Nieuws

De Wolven en Operator Studios winnen eerste prijs bij Welcom Amsterdam Communicatie Awards 2017

07 juli 2017

De Wolven en Operator Studios hebben gisteravond de Welcom Amsterdam Communicatie Award 2017 in de wacht gesleept. De Amsterdamse bureaus wonnen de prijs voor de beste communicatiecampagne van het afgelopen jaar met het project #checkjezelf voor Stichting Melanoom.

Het doel van Stichting Melanoom was zoveel mogelijk mensen laten inzien dat regelmatig je huid controleren letterlijk je leven kan redden. Dat huidkanker toch een zwaar beladen onderwerp is, vormde een uitdaging. Pr- en communicatiebureau De Wolven bedacht in samenwerking met reclamebureau Operator Studios de campagne #checkjezelf. Die bestond onder andere uit een video waarin een mannelijk topmodel de kijker vraagt goed zijn lichaam te inspecteren, waarop een verdachte moedervlek was verstopt. Een brede enquête zorgde voor nieuwswaardige onderzoeksresultaten en het delen van alle content via de sociale media creëerde een ware online buzz.

Groot bereik
De campagne was gepland tijdens de zomermaanden, als veel mensen – nog te vaak onbeschermd – liggen te zonnen. De grote Nederlandse kranten schreven over het onderwerp, De Telegraaf zelfs op de voorpagina. Het NOS Journaal en RTL Nieuws zonden reportages uit en ook de talkshows besteedden aandacht aan de campagne. Op Facebook en YouTube werd het filmpje meer dan 300.000 keer bekeken. Het ultieme resultaat was dat huis- en huidartsen na de campagne een opvallende toename meldden in bezoeken voor een huidcheck.

De jury van Welcom was tijdens de prijsuitreiking zeer te spreken over de campagne: “De Wolven en Operator Studios hebben de boodschap van Stichting Melanoom op een speelse manier bespreekbaar gemaakt. Dit zorgde voor groot bereik via alle soorten media.” Welcom prees het zichtbare resultaat aan free publicity en de daaruit voortvloeiende bewustwording onder het publiek. Om hier een vervolg aan te geven heeft De Wolven net een nieuwe campagne gelanceerd voor Stichting Melanoom: #funinthesun.

Welcom Amsterdam Communicatie Award
Welcom is de oudste communicatievereniging van Nederland. Het netwerk van communicatieprofessionals uit Amsterdam en omstreken rijkt de prijs jaarlijks uit voor een campagne die uitblinkt in creativiteit, durf, een scherpe analyse en een vernieuwende aanpak. Het doel van de award is elkaar inspireren en vakmanschap in de schijnwerpers te zetten.

MEER NIEUWS

02-05-2024

Nieuwe Patagonia documentaire ‘The Shitthropocene’ onderzoekt het nieuwe tijdperk van goedkope rotzooi

Lees meer
25-04-2024

Nineties presenteert samen met Annelinde Bruijs Artificial by Nature op Oerol 2024

Lees meer
11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer