Nieuws

Tweede iktoon-maand succesvol afgesloten met nieuwe prijs voor cultuurparticipatie

14 juli 2017

Weinig mensen weten dat Nederland ruim zes miljoen amateurkunstenaars telt. De meeste optredens worden namelijk gegeven onder de douche en niet op de bühne. De hele maand juni bood iktoon een podium aan iedereen die zijn of haar kunsten ook eens wilde vertonen aan het grote publiek. In 2018 willen het BNG Cultuurfonds en iktoon nog meer goede voorbeelden van projecten en organisaties binnen gemeenten in het zonnetje zetten door middel van de nieuwe BNG Bank Cultuurparticipatieprijs.

De tweede editie van iktoon was een groot succes. Amateurkunstenaars door heel Nederland toonden wat ze in huis hebben. Met de feestelijke aftrap op Utrecht Centraal gaf het Metropole Orkest op 1 juni het startsein voor de maand van amateurkunst. Door het hele land waren voorstellingen, workshops, voordrachten, exposities, lezingen en shows. Van dichten, zingen in koren en beeldhouwen tot en met vloggen, rappen en stand-up comedy. Iktoon liet hiermee zien dat kunst dichterbij is dan men denkt.

BNG Bank Cultuurparticipatieprijs 2018
Met een geslaagde maand achter de rug zijn er direct plannen gemaakt voor 2018. Er komt een nieuwe prijs voor cultuurparticipatie, die goede voorbeelden van kunstprojecten van gemeenten en organisaties in het zonnetje zet. Het doel is om andere gemeenten, organisaties en initiatieven te inspireren tot nieuwe vormen en impulsen voor cultuurparticipatie. De BNG Bank Cultuurparticipatieprijs wordt voor het eerst uitgereikt in juni 2018, tijdens de derde editie van iktoon. De procedure en criteria om mee te doen worden in september gecommuniceerd.

MEER NIEUWS

09-11-2022

Online marktplaats refurbed breidt productaanbod in Nederland uit met refurbished gameconsoles

Lees meer
08-11-2022

Mascha Halberstad wint Burny Bos Eigenwijsprijs 2022

Lees meer
08-11-2022

Nederlandse energiecoöperaties slaan handen ineen om energiesituatie huishoudens te verbeteren

Lees meer
03-11-2022

Boeklancering ‘Ik wil je iets vertellen’: Een prentenboek dat kinderen helpt praten over nare ervaringen

Lees meer
03-11-2022

Museumnacht Amsterdam zet dit jaar meer in op inhoudelijk programma

Lees meer