Nieuws

De Wolven toont pr-kunsten voor nieuwe exposities museum Het Grachtenhuis

25 juni 2018

Pr- en communicatiebureau De Wolven ondersteunt museum Het Grachtenhuis bij het genereren van publiciteit voor hun tijdelijke exposities. Het is voor het eerst dat het Amsterdamse museum de vaste tentoonstelling aanvult met nieuwe visies op de grachtengordel. Dit jaar zijn er verschillende werken te zien, van grote Amsterdamse Impressionisten zoals George Hendrik Breitner tot hedendaagse artiesten zoals de Franse architect Marcel Bajard. Wat de kunstenaars verbindt is de fascinatie voor Amsterdam en hun vermogen om de verhalen van de grachten in beeld te brengen. Met de media-aandacht wil Het Grachtenhuis museumbezoekers, kunstbewonderaars en kunstverzamelaars bekend maken met de diversiteit aan kunst in zijn museum aan de Herengracht.

Deze zomer kan het publiek tekeningen, prenten en plattegronden van Marcel Bajard bewonderen. De Franse architect en stedenbouwkundige legde Amsterdam in detail vast. Zijn werk laat de chaotische ordelijkheid van de gebouwen aan de grachtengordel zien en hoe dit consequent is volgehouden door de eeuwen heen. In samenwerking met Marketing- en communicatieadviseur Ciska Rugers van Museum Het Grachtenhuis zet De Wolven zich nu in voor de bekendheid van deze andere kijk en nodigt kunstredacties uit om hun eigen beeld te vormen over de werken. De tijdelijke expositie ‘Amsterdam: een andere kijk’ is tot en met zaterdag 29 juli bezoeken.

Succesvolle samenwerking
Eerder dit jaar is het pr-bureau met succes aan de slag gegaan voor de eerste tijdelijke tentoonstelling: ‘Israëls komt logeren in Museum Het Grachtenhuis’ met nooit eerder in musea vertoond werk van de schilder Isaac Israëls. Onder andere, AD, PS van de Week, Het Parool en Telegraaf besteedden aandacht aan de schilderijen van de Amsterdamse impressionist. Via de sociale media werd het publiek geprikkeld om met eigen ogen de werken te bewonderen. Dit resulteerde in lange rijen bezoekers voor het museum en verlenging van de expositie tot 29 april.

Over Het Grachtenhuis
Museum Het Grachtenhuis is de plek waar op een toegankelijke en laagdrempelige manier het verhaal van de grachten wordt verteld. In de permanente multimediale tentoonstelling maken jaarlijks tienduizenden bezoekers kennis met een van de meest spectaculaire stadsuitbreidingen ter wereld: de zeventiende-eeuwse grachtengordel van Amsterdam. Deze Grachtengordel is een cluster van deze bijzondere waarden, kwaliteiten, verhalen en studies, en dus permanent in ontwikkeling; Museum Het Grachtenhuis ziet het als haar taak steeds andere en nieuwe visies daarop te presenteren. Meer informatie: www.hetgrachtenhuis.nl

Over De Wolven
De Wolven is een pr- en communicatiebureau gespecialiseerd in publiciteit en het vergroten van bereik via media en influencers. Met een team van media- en communicatie-experts ontwikkelt het bureau innovatieve communicatiestrategieën en pr-campagnes en voert die effectief uit, met altijd zichtbare resultaten. Klanten zijn onder andere: Museumnacht Amsterdam, Museumplein Limburg, iktoon, CultuurWerkt. Meer informatie:www.dewolven.com

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer