Nieuws

De Wolven verzorgt arbeidsmarktcampagne voor De Zorgcirkel: vakantiemaatjes in ouderenzorg

29 mei 2019

De nieuwe campagne “Vakantiemaatje” van woon-zorglocatie Prins Hendrik van De Zorgcirkel – specialist in ouderenzorg – bereikt in twee weken het streefdoel om het personeelstekort in de zomermaanden op te vangen. Ruim vijftig enthousiaste studenten hebben zich al aangemeld voor een all-inclusive vakantiebaan bij De Zorgcirkel in Egmond aan Zee. De eerste twintig contracten zijn getekend. Pr- en communicatiebureau De Wolven is verantwoordelijk voor het concept en de uitrol van de campagne.

Vakantiemaatje

Het concept van Vakantiemaatje is ontstaan door de aantrekkelijke ligging van Prins Hendrik. De woon-zorglocatie ligt in Egmond aan zee, dat als derde badplaats van Nederland een populaire vakantiebestemming is. Met een werkplek dicht bij het strand, een verblijf dat wordt geregeld, korting op maaltijden, gratis fietshuur en een goed betaald salaris, biedt Prins Hendrik studenten met een zorgopleiding een all-inclusive vakantiebaan in de ouderenzorg. Om het vakantiegevoel te onderstrepen speelt een knaloranje camper de hoofdrol in de campagne. De opvallende bus siert de voortuin van Prins Hendrik en is zichtbaar op posters en flyers. Daarnaast verruilde het personeel van De Zorgcirkel voor een aantal dagen hun standaard werkplek om met de hippiebus langs de zorgopleidingen te toeren en flyers uit te delen.

Achtergrond

Het is een jaarlijks terugkerende uitdaging in de ouderenzorg: personeel vinden om de
tekorten in de zomer op te vangen. Joost Lammerts, regiomanager Egmond-Heiloo bij De Zorgcirkel: “Ook in de vakanties verdienen onze ouderen persoonsgerichte zorg en liefdevolle aandacht. We willen hen een zorgeloze zomer bezorgen en daarom doen we extra ons best om gemotiveerde mensen te werven. We vinden het belangrijk om met onze campagne enthousiasme uit te stralen, want werken in de zorg verdient een positiever imago”.

Mediakanalen

Om de doelgroep te bereiken heeft De Wolven een Instagram en Facebook account (zoekterm: ‘vakantiemaatje’) opgezet. De sociale mediakanalen worden gevuld met opvallend nieuws over de zorg, campagnemateriaal, kijktips met een haakje naar de ouderenzorg en persoonlijke verhalen van de ouderen en verzorgers van woon-zorglocatie Prins Hendrik. Daarnaast heeft De Wolven een ‘free publicity’-traject ingezet. O.a. AD, Zorgvisie, Noordhollands Dagblad en Zorg van Nu besteedden al aandacht aan de campagne. Tevens is de campagne verkozen tot campagne van de week door Werf&. Opvallend is dat andere zorginstellingen ook interesse tonen in deze positieve manier van personeel werven.

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer