Nieuws

De Wolven verzorgt pr en campagne voor het College voor de Rechten van de Mens

22 februari 2016

Onderzoeken naar loonongelijkheid op hogescholen en mensenrechten in verpleeghuiszorg in de schijnwerpers

Het College voor de Rechten van de Mens heeft De Wolven ingeschakeld om hun onderzoeken naar loonongelijkheid op hogescholen en naar mensenrechten in verpleeghuizen pr-kracht bij te zetten. De Wolven genereerde volop media-aandacht voor deze onderzoeken. Ook bedacht het Amsterdamse pr-bureau de campagne ‘Een nieuwe blik op menswaardige zorg’. Deze campagne, bedoeld om zorgprofessionals bewuster te maken van mensenrechten in verpleeghuiszorg, is deze week van start gegaan. 

Te weinig salaris
De Wolven zette medio januari de tanden in ‘Verdient Een Man Meer?’, het onderzoeksrapport van het College naar loonongelijkheid op hogescholen. Uit onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens blijkt onder meer dat, in situaties waar te weinig salaris wordt toegekend aan werknemers op hogescholen, dit twee keer zo vaak vrouwen betreft. AD, Opzij, De Telegraaf, BNR, NOS, Volkskrant en nu.nl besteedden aandacht aan het rapport en zijn onderzoeksresultaten, evenals diverse regionale media en vakmedia. De media exposure zorgde ervoor dat het onderwerp op Twitter de tongen los maakte, met name onder de hashtag gelijkebeloning.

‘Een nieuwe blik op menswaardige zorg’
Begin februari richtte De Wolven zich op de lancering van het onderzoek ‘De Client Centraal’, naar mensenrechten in verpleeghuizen. Het resultaat: drie publicaties in Trouw, dat de voorpagina inruimde voor het rapport en tevens een reportage en opiniestuk over mensenrechten voor ouderen plaatste. Daarnaast werd het rapport belicht in media als Elsevier, NRC, NOS, Elsevier, De Telegraaf, Radio 1 en Hallo Nederland (Omroep MAX). Dit leidde tot veel discussie op social media, onder meer over de waardigheid van ouderen in verpleeghuiszorg en de struikelblokken die zorgprofessionals op de werkvloer ervaren.

Deze week is bovendien de campagne ‘Een nieuwe blik op menswaardige zorg’ gestart. De Wolven is inhoudelijk verantwoordelijk voor de campagne waarmee het College zorgprofessionals en andere betrokkenen bewust wil maken van het belang van het hanteren van het mensenrechtenperspectief in de verpleeghuiszorg. Door in de dagelijkse zorgverlening kleine aanpassingen te maken – vanuit het mensenrechtenperspectief – kunnen zorgprofessionals grote verschillen bewerkstelligen in de levens van ouderen in verpleeghuizen. De campagne toont inspirerende voorbeelden van zorgverleners die dit al doen en is te zien op on- en offline platformen V&VN en Skipr. Daarnaast worden in Nederlandse verpleeghuizen posters verspreid met deze positieve voorbeelden. Meer over de campagne is te vinden op: https://mensenrechten.nl/verpleeghuiszorg

Het College voor de Rechten van de Mens
Het College voor de Rechten van de Mens is het nationale mensenrechteninstituut, een onafhankelijke toezichthouder op mensenrechten in Nederland. Het College is bij wet ingesteld en beschermt, bevordert, bewaakt en belicht mensenrechten door middel van onderzoek, advies en voorlichting. Het College voor de Rechten van de Mens ziet ook toe op de naleving van gelijkebehandelingswetgeving en in individuele gevallen oordeelt het of iemand gediscrimineerd is op het werk, in het onderwijs of als consument.

De Wolven
De Wolven is specialist op het gebied van free publicity en corporate communicatie. Het Amsterdamse bureau richt zich op organisaties die behoefte hebben aan externe expertise of extra capaciteit bij hun communicatie. Klanten zijn onder andere: Nederland Circulair, Mood Media, InContext, Sony Professional en RNW. Eerder werkten het College voor de Rechten van de Mens en De Wolven succesvol samen om bewustwording rondom zwangerschapsdiscriminatie te promoten.

 

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer