Nieuws

Sony breidt wederom zijn laserprojector line-up uit

09 februari 2016

Nieuwste modellen zijn stilste in hun klasse en breiden Sony’s serie laserprojectoren uit tot maar liefst 9 modellen

ISE, Stand 1-H120: Sony breidt de serie projectoren met laserlichtbron (Z-Phosphor™) en hoge helderheid uit met twee nieuwe modellen van 5000 en 6000 lumen WXGA. De nieuwe modellen zijn de VPL-FWZ65 (6000 lm WXGA) en de VPL-FWZ60 (5000 lm WXGA). Deze modellen zijn aanvullingen op de huidige WUXGA-serie laserprojectoren waaraan onlangs ook de VPL-FHZ57 (4100 lm) werd toegevoegd.

De nieuwe modellen zijn ontworpen voor commerciële toepassingen in diverse omgevingen, waaronder onderwijs, het bedrijfsleven, grote evenementen en entertainment. In totaal bestaat de reeks professionele laserprojectoren van Sony nu uit negen modellen. De laserprojectoren zijn beschikbaar in WXGA-, WUXGA- en 4K-resolutie en met een helderheid van 2000 tot 7000 lumen.

Sony is toegewijd aan zowel lamp- als laserlichtbronnen en zal naast laser ook lampprojectorversies (3LCD) uit deze serie blijven aanbieden. In lijn hiervan onthult Sony ook twee nieuwe lampprojectoren, de VPL-FW65 (6300 lm WXGA) en VPL-FW60 (5200 lm WXGA). Met de toevoeging van deze twee modellen kunnen gebruikers kiezen uit meer installatietoepassingen, die wellicht beter geschikt zijn voor lampprojectie. De vier nieuwe modellen maken allemaal gebruik van BrightEra®-paneltechnologie voor natuurlijke en levendige kleuren.

Hogere beeldkwaliteit
De nieuwe modellen zijn ontwikkeld voor het leveren van een hogere beeldkwaliteit met functies zoals ‘Reality Creation’, een technologie die al wordt toegepast bij Home Cinema-projectoren van Sony voor high-end entertainment voor consumenten. De Reality Creation-engine analyseert en verwerkt elk ingangssignaal, en verfijnt details, helderheid en scherpte voor natuurlijk ogende opgeschaalde beelden. Dit zorgt voor een perspectief met een hogere resolutie, zelfs bij de WXGA-series met een lagere resolutie.

Hoog gebruiksgemak
De laserlichtbron van Sony houdt in dat er geen lamp meer is die langzaam moet opwarmen of afkoelen, geen beperkte kantelhoek vanwege de lamp en geen compromis tussen hoge helderheid en hoge resolutie.

De laserprojectoren zijn ontworpen voor ongeveer 20.000 onderhoudsvrije uren. Een reeks energiebesparende toepassingen, zoals een automatische dimfunctie en automatische regeling van de helderheid (er is vijf jaar constante helderheid mogelijk), verminderen de totale gebruikskosten over de gehele levensduur van de projector enorm in vergelijking met conventionele lampprojectoren.

Alle vier de nieuwe modellen beschikken standaard over een gemotoriseerde lens met groot zoombereik en uitgebreide lens shift die ideaal is voor installatie in complexe omgevingen, bijvoorbeeld om het publiek beter zicht te bieden door de projector boven het scherm of horizontaal aan het plafond te plaatsen.

De nieuwe modellen kunnen ook worden gecombineerd met diverse optionele lenzen, waaronder een lens voor korte projectieafstanden en een telezoomlens met een bereik tot 4,84:1. Dankzij de bajonetaansluitingen kunnen de lenzen sneller en eenvoudiger worden verwisseld.

Ultra-short throw-lens
De nieuwste lens van Sony is de VPLL-3003 ultra-short throw-lens, de eerste verwisselbare ultra-short throw-lens voor 3LCD-projectoren ter wereld. Deze lens biedt fijne scherpstelling en minimaliseert beeldvervorming dankzij een groot spiegelsysteem. De lensverschuiving en scherpstelling kunnen eenvoudig worden aangepast via een afstandsbediening. Dankzij de projectieverhouding van 0,33:1 kan de lens ook worden gebruikt in kleine ruimten.

De lens kan een beeld projecteren met een diagonaal van 203 tot 762 cm (80 tot 300 inch) met een minimale projectieafstand (99 cm voor een beeld met een diagonaal van 356 cm (140 inch)). Hierdoor is de lens ideaal voor kleine vergaderruimten, digital signage of gebruik in musea.

Eenvoudig en intuïtief
De nieuwe modellen worden allemaal geleverd met ingebouwde HDBaseT voor eenvoudigere connectiviteit en lagere totale systeemkosten dankzij één kabel voor alle video-, audio-, bedienings- en IP-signalen tot 100 m.

Sony heeft ook een nieuw intuïtief, gebundeld bedieningsprotocol ontwikkeld voor de projectorserie, zodat verschillende modellen gemakkelijker kunnen worden geïntegreerd voor gebruik in dezelfde installatie. Bedrijven die de bedieningssystemen mede fabriceren, waaronder Crestron, Extron en AMX, zullen het nieuwe bedieningsprotocol van Sony ondersteunen.

“We zijn erg blij dat we vandaag onze nieuwste installatieprojectors voor het hoger onderwijs en het bedrijfsleven mogen introduceren”, aldus Robert Meakin, Product Manager for Business Projectors bij Sony Europe, Professional Solutions. “We zijn er zeer trots op dat we samenwerken met onze klanten, partners, en dealers om oplossingen te vinden die aansluiten op hun behoeften. Hoewel Sony marktleider is op het gebied van laserprojectie, benadrukken gesprekken met onze klanten dat lamptechnologie nog steeds even belangrijk is. We zullen beide technologieën blijven ondersteunen door middel van onze tweeledige laser- en lampstrategie — als we een laserprojector introduceren, bieden we ook een lampversie aan. We zijn vooral gericht op het ontwikkelen van oplossingen voor gegarandeerd superieure kleurkwaliteit en beeldscherpte, ongeacht de technologie.”

De nieuwe projectoren van Sony zijn volgens onderstaand schema verkrijgbaar in Europa:

VPL-FWZ65, 6000 lm WXGA, laser, april 2016

VPL-FWZ60, 5000 lm WXGA, laser, maart 2016

VPL-FW65, 6300 lm WXGA, lamp, juni 2016

VPL-FW60, 5200 lm WXGA, lamp, mei 2016

Ga voor meer informatie naar www.pro.sony.eu/laser.

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer