Nieuws

Sony gaat op de ISE 2016 ‘Beyond Definition’ met een gloednieuwe stand waar de nieuwste AV-oplossingen te zien zijn

09 februari 2016

Met onder andere vier nieuwe installatieprojectoren, touch screens, Vision Presenter en PTZ-desktopcameras

ISE, stand 1-H120: Sony is terug op ISE met het thema ‘Beyond Definition’. Het thema verwijst naar hoe de nieuwste reeks innovatieve AV-oplossingen van Sony kunnen zorgen voor nieuwe werk- en leergewoonten én betere communicatie, samenwerking en besluitvorming.

De stand van dit jaar is indrukwekkend, met onder andere een ‘DOME’ met visualisatie- en simulatietoepassingen van Sony. Op de stand kunnen bezoekers Sony’s nieuwste toepassingen ontdekken voor het bedrijfsleven, het onderwijs en de detailhandel. Sony zal op zijn stand een aantal AV-projectie- en AV-displayoplossingen tonen voor de onderstaande markten:

Bedrijfsleven en onderwijs
Op de ISE kunnen bezoekers kennis maken met de nieuwste Sony oplossingen voor het bedrijfsleven en onderwijs. Met deze oplossingen wordt elke ruimte een creatieve werk- of leeromgeving.

Sony blijft toonaangevend op het gebied van projectie met laserlichtbron-technologie (Z-Phosphor™) en introduceert diverse nieuwe laserprojectoren tijdens ISE. De nieuwe projectoren zijn op vele vlakken inzetbaar, bijvoorbeeld in het onderwijs of bedrijfsleven en bij grote evenementen. De nieuwe modellen zijn de VPL-FWZ65 (6000 lm WXGA) en de VPL-FWZ60 (5000 lm WXGA). Met deze modellen bestaat de serie professionele laserprojectoren van Sony op dit moment uit negen modellen varierend van 2000 tot 7000 lumen in WXGA, WUXGA en 4K-resolutie.

Sony is toegewijd aan zowel lamp- als laserlichtbronnen en zal naast laser ook lampprojectorversies (3LCD) uit deze serie blijven aanbieden. In lijn hiervan onthult Sony ook twee nieuwe lampprojectoren, de VPL-FW65 (6300 lm WXGA) en VPL-FW60 (5200 lm WXGA). Met de toevoeging van deze twee modellen kunnen gebruikers kiezen uit meer installatietoepassingen, die wellicht beter geschikt zijn voor lampprojectie. De vier nieuwe modellen maken allemaal gebruik van BrightEra®-paneltechnologie voor natuurlijke en levendige kleuren.

Sony’s baanbrekende vergader- of presentatie-oplossing Vision Presenter, met onder andere touch screen is ook op de ISE 2016 te zien. Met Vision Presenter hebben gebruikers alle inhoud op één scherm en kunnen ze dynamische presentaties geven door eenvoudig met hun vinger te vegen over hun tablet. Sony laat zien hoe gebruikers kunnen samenwerken met mensen in dezelfde ruimte en mensen op afstand. Sony doet dit door Vision Presenter te combineren aan een BRAVIA Professional-display van 75 inch, een nieuwe Touch-overlay en een SRG-300SE-camera. Dit alles terwijl de inhoud wordt bediend via een Xperia-tablet.

Sony toont ook zijn nieuwste innovaties op het gebied van 4K-visualisatie aan de hand van 4K-simulatieprojectoren en onderstreept daarmee zijn leidende rol op dit gebied:

  • 4K SXRD-laserprojector VPL-GTZ270 demonstratie: twee VPL-GTZ270 projectoren van 5000 lumen, ontworpen voor planetariums, pretparken, musea en detailhandel. Deze zijn in de stand naast elkaar geplaatst voor een ongekende 8K x 2K-Laser ervaring, met edge blending. Daarnaast worden er twee VPL-GTZ270-projectoren gebruikt in de indrukwekkende ‘dome’ van de stand. Dankzij de 4K SXRD-technologie, laserlichtbron-technologie en signaalverwerking met hoog contrast kunnen bezoekers genieten van een overweldigende visuele ervaring.
  • VPL-GTZ1 4K UST-laserprojector:de VPL-GTZ1 is een hoogwaardige projector voor B2B-toepassingen en commerciële toepassingen die high-impact visuals gebruiken voor een vernieuwende, pakkende ervaring, bijvoorbeeld in musea en bij simulatietrainingen. Met 2000 lumen biedt de VPL-GTZ1 superieure beeldkwaliteit en een lage TCO (totale eigendomskosten) dankzij 20.000 vrijwel onderhoudsvrije uren*. Bezoekers kunnen ook ervaren hoe het speciale anti-ambient light screen bij alle lichtomstandigheden hoogwaardige 4K-beelden kan garanderen. Verder demonstreert Sony realtime HD- en 4K-distributie via een IP-infrastructuur. Hierbij wordt de projector gebruikt als voorbeeld voor een robuuste AV-distributieoplossing voor grote afstanden of ruimtes waar IP-technologie verspreid wordt vanaf meerdere locaties en in meerdere formats, waaronder Full HD en 4K.

Naast zijn toonaangevende lasertechnologie laat Sony ook nieuwe, voordelige video-oplossingen voor een goede samenwerking op afstand zien. Deze camera’s zijn bedoeld voor omgevingen in het hoger onderwijs en het bedrijfsleven waarin connectiviteit tussen meerdere locaties en samenwerking tussen medewerkers, leraren en studenten vereist is. Bezoekers kunnen de volgende producten bekijken:

  • De gloednieuwe PTZ-desktopcamera SRG-120DS van Sony, ideaal voor toepassingen variërend van videovergaderingen tot het opnemen van colleges. De camera biedt vloeiende, heldere en gedetailleerde Full HD-beelden dankzij een zoomlens met 12x optische zoom en een gevoelige Exmor™ CMOS-sensor. Dankzij de toevoeging van een 3G-SDI-video-uitgang is de SRG-120DS de ideale camera voor grote vergader- en collegezalen waarbij een lange kabel nodig is.
  • Meer opties voor de SRG-120DU. De SRG-120DU-desktopcamera biedt de functionaliteit van een hoogwaardige, veelzijdige PTZ-camera voor elke vergaderzaal of softwareclient via een eenvoudige USB-aansluiting. Op de ISE wordt de tweede versie van dit model geïntroduceerd. Deze biedt HD-videostreaming via USB 3.0 of USB 2.0 en ondersteuning voor V4L2 (video voor Linux).
  • De gloednieuwe PCS-MCS1 van Sony is de eenvoudigste oplossing voor elke MCU-verbinding. De PCS-MCS1 vereist geen vast endpoint voor het organiseren van vergaderingen en geen complex beheer systeem. Vergaderingen opzetten is eenvoudig en er is geen extra beheerder nodig.

Mediaoplossingen
Sony presenteert op de ISE zijn reeks mediaoplossingen voor elk budget en elke toepassing, bijvoorbeeld in het bedrijfsleven, in het onderwijs of bij live-evenementen.

Onderdeel hiervan is de draagbare alles-in-één live-contentproducer Anycast Touch AWS-750, die compatibel is met het brede aanbod aan externe SRG- en BRC-camera’s van Sony. Samen vormen ze de perfecte live-productieoplossing die voordelig en eenvoudig te bedienen is.

Verder is er ook een reeks camcorders te bewonderen die geschikt zijn voor het maken van enkele en meerdere opnamen, in Full HD of 4K. Op de stand van dit jaar:

  • PXW-FS5, de ultieme ‘point and shoot’ handheld 4K-camera. Licht en draagbaar maar toch robuust, met handige bediening
  • PXW-X70, een compacte XDCAM-camcorder met een 1.0-type Exmor R-CMOS-sensor. Met mogelijkheid om te upgraden naar 4K
  • HXR-NX100, een compacte handheld NXCAM-camcorder met een 1.0-type Exmor R-CMOS-sensor

Verder kunnen bezoekers ook de 4K- en HD-stand-alonespeler PMW-PZ1 van Sony bekijken. Met de veelzijdige PMW-PZ1 kunnen gebruikers volwaardige content van de modernste technologieën afspelen. Het apparaat ondersteunt alle codecs van HD tot 4K met de hoogst mogelijke kwaliteit door gebruik te maken van USB-3 IF met framesnelheden tot wel 60p.

Retail Signage- en beveiligingsoplossingen
Op de ISE demonstreert Sony ook zijn retail signage- en beveiligingsoplossingen. De mogelijkheden voor het maken van content in de TDM signage omgeving, beveiliging en videobewaking zijn ongeevenaard. Zo kunnen beveiligers en detailhandelaren met een gerust gevoel hun werk doen.

Sony presenteert de nieuwe ‘touch’-oplossing voor BRAVIA Professional-displays in samenwerking met PresTop, een toonaangevende fabrikant op het gebied van interactieve aanraakschermen. Sony en PresTop hebben samen de displays ontwikkeld die worden gebruikt in de informatiekiosken op de ISE waar bezoekers informatie over de beurs kunnen vinden. De BRAVIA B2B-displays met touch overlay bieden een eenvoudige en interactieve digitale beeldoplossing om de relatie met klanten te verbeteren en merken sterker neer te zetten. De nieuwste BRAVIA B2B-serie combineert betaalbare digitale displays met touch-interactiviteit, TDM digital signage, de allerbeste beeldweergave en geavanceerde connectiviteit.

Nog een hoogtepunt in dit gedeelte: de SNC-VM772R, een 4K- en 20MP-IP-camera met hoge gevoeligheid, lage bandbreedte en indrukwekkende prestaties bij weinig licht. De IP-cameratechnologie van Sony blijft toonaangevend op het gebied van beeldkwaliteit bij alle lichtomstandigheden. Verder is de bandbreedte geoptimaliseerd en zijn er intelligente functies voor onderwerpdetectie en -tracking geïntegreerd.

“Sony’s nieuwste serie geïntegreerde AV-oplossingen is ontwikkeld met input van belanghebbenden van over de hele wereld. Dit jaar kunnen bezoekers van onze stand ontdekken hoe deze oplossingen aan hun eisen kunnen worden aangepast, hoe ze eindgebruikers kunnen helpen hun werk- en leergewoonten te verbeteren én hoe ze kunnen leiden tot betere communicatie, samenwerking en besluitvorming”, aldus Damien Weissenburger, Business Head of Corporate & Education Solutions, Sony Professional Europe.

Als u meer wilt weten over onze AV-oplossingen, kom dan naar de stand van Sony op ISE 2016, stand 1-H120, of ga naar de Sony-website.

MEER NIEUWS

01-09-2023

Kleur in de keuken: Kvik introduceert designs in mistig blauw en arizona beige

Lees meer
22-08-2023

Onderzoek online marktplaats refurbed: 86% van de Nederlanders bekend met term refurbished

Lees meer
17-08-2023

Theatercollectief Nineties presenteert samen met Nic Bruckman Projecten lunchvoorstelling Vast

Lees meer
15-08-2023

Pride voorbij? Nee! 4 tips om je inclusieve boodschap het hele jaar door uit te dragen

Lees meer
14-08-2023

Ophef! 6 opvallende communicatiemomenten in de sport

Lees meer