Nieuws

True Fashion Show by Charlie + Mary

05 februari 2016

Fashion show voor merken en consumenten die verandering willen brengen in de mode

Amsterdamse conceptstore en mode-agentschap Charlie + Mary organiseert een True Fashion event op 12 mei 2016: een eerlijk mode event met duurzame modemerken. De True Fashion show toont labels als Studio Jux en People Tree in combinatie met een foto-expositie over fashion, lifestyle en eerlijke mode. Met dit evenement wil het agentschap laten zien dat eerlijke mode fashionable, betaalbaar en toegankelijk is voor een grote groep mensen. Zowel de show als de expositie wordt mede gerealiseerd door modefotografe Laila Cohen en The View Concepts.

Charlie + Mary laten met de show zien dat het niet moeilijk is om te kiezen voor mode die zowel stijlvol als goed gemaakt is. De fashion show is daarom ook georganiseerd in aanloop naar World Fair Trade Day op 14 mei 2016. De show toont de high summer collecties van Studio JUX, Wunderwerk, Hoodlamb, People Tree en L’Herbe Rouge! Deze collecties liggen vanaf dat moment ook in de winkels.

Modeshow zonder concessies
Om verschil te kunnen maken moet volgens Charlie + Mary duurzame mode ook echt modisch, toegankelijk èn betaalbaar zijn. ‘Op deze manier kunnen we pas echt de consument overtuigen dat je voor True fashion niet in hoeft te leveren op stijl. Precies deze verbinding willen we met dit evenement maken’, aldus Marieke Vinck mede eigenaar Charlie + Mary. Het aanbod is er inmiddels wel degelijk voor de consument: de kwaliteit is mooi en de prijzen toegankelijk. ‘We willen laten zien dat fashion zowel stijlvol aan de buitenkant kan zijn, als achter de schermen. Dat je je niet alleen goed voelt door het dragen van true fashion, maar er ook fantastisch en très fashionable uit kunt zien.’

Meer dan een fashion show
Naast een show en een expo is er ook een programma over het verhaal achter de mode. De oprichters van de verschillende true fasion modemerken zijn aanwezig zoals Safia Minney van People Tree. Safia is regelmatig in Bangladesh en India om daar samen met de People Tree producers aan de collecties te werken. Ook Jitske Lundgren van Studio JUX is aanwezig. Zij heeft een Studio JUX fabriek in Nepal opgezet en daar zelf ook heel lang gewoond en Doug Vignola van Hoodlamb, hij is regelmatig in China om daar samen met producenten aan de collecties te werken. Zij gaan na de catwalk presentatie in gesprek met de gasten over eerlijke mode. 

Over Charlie + Mary
Charlie + Mary is pionier op het gebied van eerlijke en duurzame mode en promoot ‘True fashion’ in de Benelux. Charlie + Mary bestaat uit een conceptstore in Amsterdam, een online platform en een agentschap. Charlie + Mary inspireert consumenten om meer te willen weten over het verhaal achter kleding en om te kiezen voor een stijl die bij hen past en deze te koesteren. Stijl gaat hierbij niet alleen over ‘good looks’, maar heeft ook te maken met een stijlvol verhaal achter het kledingstuk.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf begin april, en zijn te bestellen via Charlie + Mary

Meer informatie over de show en de kaartverkoop staat op: https://charliemary.com/truefashionshow

PARTNERS: Pakhuis de Zwijger, ASN Bank, De Wolven, People Tree

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer