Nieuws

Dick Roozen verlaat Superunie, Boudewijn van den Brand wordt opvolger

27 december 2022

Algemeen Directeur Dick Roozen gaat op 30 april met pensioen

Met ingang van 30 april 2023 verlaat Algemeen Directeur Dick Roozen Superunie. Hij gaat met pensioen. Boudewijn van den Brand volgt Dick Roozen op als Algemeen Directeur Superunie. Van den Brand was in zijn laatste functie CEO van Lidl België & Luxemburg.

Sinds zijn aantreden bij Superunie in oktober 2007 heeft Dick Roozen zich als Algemeen Directeur op vele vlakken ingezet voor de strategische ontwikkeling van de inkoopalliantie. Daarbij stond én staat het belang van de leden altijd voorop. Daarnaast zette en zet Roozen zich in voor de sector als geheel in bestuurlijke rollen bij Stichting IKB, GS1 en verschillende adviesraden. Zijn Board functie bij de internationale inkoopalliantie EMD in Zwitserland zal hij in de loop van 2023 overdragen.

Dick Roozen: “De afgelopen 15 jaar bij Superunie heb ik ervaren als een geweldige periode met fantastische mensen en organisaties. Op zakelijk vlak is het voor mij tijd om het stokje over te dragen aan de volgende generatie. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op wat we samen hebben bereikt. Daarom bedank ik mijn collega’s, leden, leveranciers en partners. Dankzij en met hen hebben we grote stappen kunnen maken, die de toon hebben gezet voor een duurzame weg naar de toekomst. Ik wens Boudewijn heel veel succes met de aansturing van deze prachtige club”.

Boudewijn Van den Brand is een bekende in de supermarktwereld. De laatste twintig jaar werkte hij bij Lidl, waarvan de afgelopen acht als jaar CEO bij Lidl België & Luxemburg. Onder zijn leiding maakte de discounter daar een sterke groei door. Opvallend is zijn visie op duurzaamheid en op het welzijn van zijn medewerkers. Van den Brand start per 1 mei als Algemeen Directeur bij Superunie. Boudewijn van den Brand: “Ik vind het een eer en geweldige kans om de leiding over te mogen nemen van deze mooie organisatie. Daarnaast kijk ik er naar uit om weer in het prachtige Nederland binnen de supermarktbranche te werken en aan de slag te gaan met de ambities en uitdagingen van deze inkooporganisatie.”

Het Bestuur van Superunie heet Boudewijn van harte welkom en is vol vertrouwen dat hij het Superunie van morgen op doortastende wijze en met groot succes zal vormgeven.

Dick Roozen laat een sterk en eigentijds Superunie achter, met een fundament voor de toekomst. Het bestuur is Dick dankbaar voor zijn tomeloze energie, commitment en leiderschap.

MEER NIEUWS

11-04-2024

Patagonia Amsterdam opent deuren

Lees meer
28-03-2024

Bol bestaat een kwart eeuw en blikt vooruit: “Circulair winkelen moet mainstream worden”

Lees meer
26-03-2024

Patagonia opent voor één dag Worn Wear pop-up shop in Amsterdam

Lees meer
14-03-2024

Bol bundelt krachten met leveranciers om uitstoot CO2 te verminderen

Lees meer